DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Gasly F1-es ülése nem függ a bajnoki címtől

A Red Bull tehetsége lehet, hogy elveszíti a GP2-es bajnoki versenyfutást, de szerinte ez nem lehet hatással az F1-es jövőjére - majd meglátják, mi a legjobb megoldás.

A szezon korábbi részében felvetődött, hogy Pierre Gasly akár már az idény közben átveheti Danyiil Kvjat helyét a Toro Rossónál, de azóta akkorát fordult a kocka, hogy már az sem biztos, hogy jövőre megérkezhet a Formula-1-be a francia pilóta - sőt, jelen állás szerint Kvjat marad a helyén. 

gasly-redbull-2016



Gasly ráadásul lehet, hogy a GP2 bajnoki címét sem tudja megnyerni, Antonio Giovinazzi ugyanis nagy formában van az utóbbi időben és csak a bajnokság utolsó futamán, Abu-Dhabiban dől el az év végi első hely sorsa. A Red Bull-tehetség azonban nem aggódik. "Az sosem volt feltétel, hogy meg kell nyernem a GP2-es bajnokságot ahhoz, hogy a Formula-1-be kerülhessek, de a cél mindig is ez volt" - mondta.

"Majd meglátjuk, hogy hogyan fejeződik be az idei szezon. Még mindig kicsit korán van, majd megbeszéljük Helmut Markóval és a Red Bull-lal, hogy mi a legjobb opció a jövőm szempontjából" - nyilatkozta a FranceF1-nek. "A jelenlegi szerződésem még évekik köt a Red Bullhoz, nem fog lejárni 2016 végén" - hangsúlyozta Gasly.

Orosz források már tudni vélik, hogy Kvjat marad a Toro Rossónál jövőre is Sainz mellett, sőt, akár többéves szerződést is kaphat - ez finoman szólva nem tenne jót a húszéves Gasly pályafutásának. Kvjat a maga részéről úgy érzi, hogy megérdemli az ülést és nem fél semmitől, így a korábban rendkívül magabiztosan nyilatkozó franciától sem...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: