DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Williamsnél bíznak az új motorban

A grove-i F1-es istállónál remélik, hogy jól teljesít a frissített erőforrás Austinban - Valtteri Bottas és Felipe Massa is is kedveli ezt a helyszínt, bíznak a jó eredményben.

Mostantól már nem hibázhat a Williams, ha le akarja győzni a Force Indiát a konstuktőri negyedik helyért folytatott harcban, meg kell előzniük legnagyobb riválisukat Bottaséknak - már a hétvégi austini erőpróbán is.

"Tavaly mindketten kiestünk és nem szereztünk pontot, de elvileg ez a pálya fekszik nekünk, szeretnénk sok pontot szerezni" - mondta Bottas. "Még mindig szeretettel gondolok erre a helyszínre, mert itt szereztem az első Formula-1-es pontjaimat 2013-ban, úgyhogy mindig jó visszatérni. Ez egy különleges nagydíj."

williams-massa-bottas-2016



"Az összes újabb pálya közül ezt élvezem a legjobban" - tette hozzá Felipe Massa. "Nagyon jó itt vezetni, mert mindent megkapsz: gyors kanyarokat, lassú kanyarokat és a hosszú egyenest, amely jó lehetőséget ad az előzésre. Magát Austint is szeretem egyébként, a hangulatát, az éttermeit, remélem szép hétvégénk lesz."

"Az austini pálya úgy épült, hogy nagyon megerőltető menni rajta az autó és a pilóta számára is" - mondta Pat Symonds. "Az egyes kanyar utáni szakasz a suzukai első szektorra emlékeztet és legalább akkora, vagy inkább még nagyobb kihívást jelent. A tavalyi versenyt eléggé megbontotta az időjárás, remélem, hogy most tisztább lesz a hétvége."

"Az időjárás mellett az volt igazán meglepő 2015-ben, hogy mennyire megváltozott az aszfalt 2014-hez képest, sokkal dobálósabb lett. Reméljük, hogy a fejlesztésen átesett motorunk jól fog szerepelni ezen a hétvégén" - tette hozzá a szakember.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: