DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 30. szombat
F1

Ilyen idő lesz az F1-es USA Nagydíjon

Tavaly az időjárásról szólt az F1-es USA Nagydíj, melynek következtében a szezon egyik legizgalmasabb futamát hozta össze a mezőnyt - most megérkezett az idei verseny időjárás-jelentése.

A Patricia hurrikán tavaly őszi tombolása a Circuit of the Americast is elérte, így kis híján botrányba fulladt a 2015-ös USA Nagydíj. Azonban annak következtében, hogy a versenyre nagyrészt felszáradt a pálya, lenyűgöző csata zajlott a csapatok között, Lewis Hamilton pedig győzelmével megszerezte harmadik világbajnoki címét. Amiatt, hogy a hétvége nagy része esőben zajlott, a Pirelli nem rendelkezik sok adattal a száraz pályás abroncsokat illetően, ennek pedig nemrég hangot is adtak a gumigyártónál.



Úgy tűnik, idén sokkal kellemesebb időben körözhetnek a pilóták Austinban: esőre csak csütörtökön, a hivatalos sajtónapon van kilátás, a hétvége további részében száraz és kellemes lesz az időjárás. A csütörtöki borút szerdán valóságos hőség előzheti meg, ugyanis a hőmérő higanyszála 35 celsius fokig is felkúszhat, amely az Ubimet tájékoztatása szerint komoly mértékben meghaladja az októberi átlagot.

Egy nappal később, még az eső ellenére is 24-26 között fog alakulni a nappali hőmérséklet, ezek az értékek pedig meghatározzák a versenyhétvége napjait is. Amíg pénteken és szombaton 25 fokban rendezhetik az edzéseket, a futamra melegebbé válik az idő, és 28 fokban, verőfényes napsütésben csaphatnak össze a pilóták az ötödik austini F1-es futamon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: