DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Massa: Jövőre is járok nagydíjakra, de nem nézelődni

Ha tartja magát elképzeléseihez, öt-hat F1-es versenyen fog felbukkanni jövőre a brazil pilóta. A szimpla ténfergést és nézelődést unalmasnak tartja, helyette munkára tenne szert.

Felipe Massa szezon végén felhagy Formula-1-es pályafutásával, de nem fordít hátat végleg a versenyzésnek: a WEC-t, DTM-et és Formula-E-t emlegetik, mint azokat a sorozatokat, ahol legvalószínűbben ki fog kötni. Massa ennek ellenére nem tervez kiszakadni az F1 világából sem, mely közegben az elmúlt 15 évet töltötte.

„Azt hiszem, továbbra is el fogok járni versenyekre, munka céljából, cégekkel, akik az imidzsemet akarják használni. Ha fogok is tévézni, az talán öt versenyt érint a szezonból, nem lesz állandó állás” – fejtegette a 35 éves brazil. „Annyi munka van folyamatban, hogy a terveim szerint öt-hat versenyre eljövök a következő szezonban. Kétségtelen, hogy más érzés lesz nem versenyzőként megérkezni, más teendőkkel foglalkozni, de azt hiszem, sok feladat vár még rám, és készen is állok rá.”



„Nem hiszem, hogy önmagában élvezetes a paddockban lenni, szükség van arra, hogy valamivel elfoglald magad. Nem tudom elképzelni, hogy élvezzem, hogy csak nézelődjek. Az a tervem, hogy dolgozzak is, kapcsolatban legyek szponzorokkal vagy cégekkel, amelyeket segíthetek, emberekkel, ügyfelekkel. Munkára van szükség” – fejtette ki Massa, milyen szerepet képzel el magának. Kíváncsiak leszünk, mi fog végül kisülni belőle.

Ami utolsó négy versenyét – köztük a Brazil Nagydíjat – illeti, nem a búcsú, inkább a Williams miatt érzi fontosnak az erős eredmény elérését: „Minden versenyen bele akarok adni mindent, amit csak tudok. Tisztában vagyok, mennyire fontos a csapatnak a Force India elleni harc, milyen fontos, hogy pár jó eredményt érjek el. Talán kevesebb is így a nyomás, mert más helyzetben terhet helyezel a saját válladra.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: