DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

„Rosberg fejben már erősebb Hamiltonnál”

Lewis Hamilton már-már megdöbbentő mértékben utánozza Nico Rosberg módszereit, mivel abban bízik, így visszatalál a sikerhez – egy korábbi F1-es szerint ez mutatja, a német egyértelműen túlnőtte.

Nagyot fordult a világ a Formula-1 legjobb csapatán belül: 2015-ben Lewis Hamilton még megsemmisítette csapattársát, Nico Rosberget a pályán, aki jelenleg úton van első világbajnoki címe felé, négy versennyel a szezon vége előtt 33-mal több pontot gyűjtött Hamiltonnál. A szerencse kétségtelenül a németnek kedvez ebben az évben, de – ami ennél is fontosabb – mentálisan is sikerült a háromszoros bajnok fölé nőnie, állítja Gerhard Berger.

„Nico fejben legyőzte Lewist. Tanult a korábbi tapasztalataiból, hogy egyenlő feltételek mellett Lewis gyorsabb. Sikerült annyira kizökkentenie Lewist ebben az évben, hogy már Nico sikerének receptjét kezdte másolni. Ez erősítette meg Nicót, és gyengítette Lewist” – mondta a korábbi F1-es a Sport Bildnek. Berger jó kapcsolatot ápol Rosberggel, még szerződéshosszabbításának tárgyalásában is segítette a németet.



„Nico olyannyira higgadt lett, annyira következetesen áll hozzá a versenyekhez, hogy Lewis kételkedni kezdett a saját erősségében. Hirtelen elkezdett megváltoztatni dolgokat, még akkor is, ha ennek nem volt oka” – folytatta az osztrák.

A Sport Bild cikke alá is támasztotta Berger szavait. Értesüléseik szerint a Japán Nagydíjon Hamilton Rosberg beállításait kérte magának, és a német után kezdte használni azokat a különleges kesztyűket, amelyektől a Mercedes azt várja, hogy megkönnyítse a problémás rajtokat.

„Mivel Nico annyira precíz mindenben, amit csinál, Lewisnak ugyanígy kell tennie” – mondta a Mercedes sportigazgatója, Toto Wolff. Hamilton állítólag olyannyira utánozza csapattársát, hogy hozzá hasonlóan alakította át a pályán dolgozó háttércsapatát, sőt, már nem is luxusszállodákban lakik az európai versenyhétvégéken, hanem lakókocsiban a pályán – ahogy Rosberg is teszi…

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: