DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

„Nehéz kibírni, ami Schumacherrel történt”

Lassan három éve lesz, hogy a hétszeres F1-es bajnok továbbra is öntudatlanul fekszik genfi otthonában, Felipe Massa pedig úgy véli, mindig is nagy testvérként tekintett rá.

Felipe Massa - aki azt hitte, megrovás nélkül fogja teljesíteni utolsó futamait - számára a szezon végével befejeződik a Forma-1, hiszen a brazil pilóta Monzában bejelentette visszavonulását. Ez azonban nem jelenti azt, hogy 2008 ezüstérmese teljesen hátat fordítana a száguldó cirkusznak, vagy a motorsportnak, ugyanis többféle pozícióban is fel fog tűnni a jövőben az F1-ben, de más szériák ajtói is nyitva állnak előtte.



„Három lehetőség van előttem” - nyilatkozta a Williams pilótája az olasz La Gazetta Sportivának, aki Monza óta először ért célba pontszerző helyen Japánban, ahol a kilencedik helyen zárt. „Azon gondolkozom, hogy vagy Hosszútávú-világbajnokság, vagy a DTM, valamint a Formula-E közül fogok választani.” Ez azonban nem jelenti azt, hogy Massa ne lenne részese továbbra is az F1-es paddocknak. „Néhány versenyre el fogok utazni különböző cégek képviseletében, valamint televíziós kommentátorként.”

Massa elmondta karrierje csúcspontjait is: az egyik első interlagosi győzelme, a másik pedig az, amikor Michael Schumacher bejelentette visszavonulását 2006-ban, Monzában. „Ez az ő döntése volt, de tudtam, hogy ezzel nekem is lehetőséget ad majd. Michael néha kemény és hűvös volt, de ha kedvelt téged, akkor úgy tudtál rá tekinteni, mint egy igazi nagy testvérre. Már találkoztam a fiával, Mickkel, aki nagyszerű srác, hatalmas szívvel. Nem könnyű kibírni, ami vele (Michaellel - a szerk.) történt. Massa kitért a Ferrarira is, ahol korábban Schumacherrel egy csapatban versenyzett, és úgy véli, hogy volt gárdája bajban van. „Nagyon sok mindent kell tenniük, de Maranellóban tudják, hogy mi a dolguk” - tette hozzá a brazil.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: