DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Vettel: Hatalmas a fejlődés Silverstone óta

Sebastian Vettel beszélt az F1-es Japán Nagydíj után arról, hogy mi volt az oka, amiért nem tudták utolérni Lewis Hamiltont, és újabb dobogós helyezéssel távozni Suzukából.

A német pilóta korábban a lekörözöttek problémájáról beszélt, most viszont más szemszögből közelítette meg a vasárnapi Japán Nagydíj történéseit. 

Vettel az autó dicséretével kezdte nyilatkozatát: „Azt hiszem, nagyon sok a pozitívum ezen a hétvégén. A büntetés ellenére, úgy gondolom, hogy az időmérőnk elég erősre sikerült. Az autó tempója a futamon is jónak bizonyult. Talán még a második leggyorsabbak is voltunk.”

A Ferrari pilótája nem örül, hogy nem sikerült beférkőznie az első háromba: „Nem lehet teljes mértékben boldog az ember, mert ha közelségbe kerül a dobogó, és nem szerzi meg, az mindig nagy csalódás.”

 vettel-japan-nagydij-2016



A négyszeres világbajnok egy korábbi helyszínnel hasonlította össze Japánt: „Ha az itteni teljesítményt a Silverstone-ival kellene összehasonlítani, ami néhány tekintetben hasonló – és az is tény, hogy elég szeles volt a vasárnap – sokat fejlődtünk az ilyen körülmények között is a Brit Nagydíj óta.”

Vettel úgy gondolja, hogy elérhetetlen lett a dobogó az előző hétvégén: „Nagyszerű rajtunk volt, és két pozíciót is szereztünk. Mindent megpróbáltunk, hogy Maxot nyomás alá helyezzük. Egy ponton eldöntöttük, hogy hosszabb etapot megyünk, kipróbálunk valami mást, hogy a verseny végén visszajöhessünk a dobogóra. Sajnos ez nem működött, a lágy gumi nem tartott ki sokáig, és pozíciót vesztettünk Lewishoz képest. Semmit nem tudtunk tenni, hogy megfogjuk, a különbség túl nagy volt hozzá képest.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: