DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Vettel hamarosan visszavonulhat?

Érdekes húrt pendített meg Martin Brundle, a Sky F1-es szakértője: a brit szerint a négyszeres bajnok elveszítette motivációját, és nem tervez hosszú távra a sportágban.

A sztori kiindulópontját Maurizio Arrivbene nyilatkozatában kell keresni: A Ferrari csapatfőnök azt mondta, hogy Sebastian Vettel helye egyáltalán nem biztos 2017 után, és ha versenyben akar lenni a szerződésért, akkor a pályán kell megmutatnia, hogy érdemes rá. Bár tény, hogy a négyszeres világbajnok nem a legjobb szezonját futja idén, és Kimi Raikkönentől is elmarad a pontversenyben, az olasz sajtó már krízisről beszél esetében. Az érintett viszont visszautasítja, hogy bármiféle feszültség lenne közötte, és főnöke között, hozzátéve, hogy nincs mit megbeszélniük az olasz elszólásával kapcsolatban.



Martin Brundle, a Sky Sports szakértője viszont úgy véli, hogy a jelen frusztráció odáig vezethet, hogy Vettel néhány éven belül szögre akaszthatja a bukósisakját, még azelőtt, mielőtt valóban kimerítené a benne rejlő képességeket. „Kezdem azt gondolni, hogy Sebastian Vettel nem fog hosszú távon a Forma-1-ben maradni” - mondta az egykori F1-es pilóta. „Nagyon fiatalon érkezett, számtalan rekordot megdöntött, és ahogy nézem őt munka közben, olyan, mint ha elveszítette volna a lelkesedését.”

Brundle kitért az ominózus Arrivabene-nyilatkozatra is, amelyben a csapatfőnök azt mondta, hogy 2017-ben fognak dönteni a 2018-as párosukról. „Ez egy megkoreografált interjú volt, konkrét szándékkal, és nagyon erős szavakkal” - mondta a brit. „Elképzelem, hogy Vettel rosszul reagálhatott rá. Szerintem azt próbálják elmagyarázni neki, hogy te vezeted az autót, mi pedig megoldjuk a csapat problémáit.”

Vettel a júliusi Osztrák Nagydíj óta 57 pontot szerzett, csapattársa 79 egységével szemben, a Japán Nagydíjat pedig a megszerzett negyedik hely helyett csak a hetedik pozícióból kezdheti meg a sepangi rajtbaleset után begyűjtött büntetése miatt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: