DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Egyre nagyobb az esély az esőre

Különösen a kvalifikáció esetén magas az eső kockázata, de vasárnap is felkerülhetnek a nedves Pirellik az F1-es gépekre Suzukában – ismét nem ússzuk meg szárazon a Japán Nagydíjat.

Kedden a Formula-1 hivatalos időjárás-előrejelzője, az Ubimet még úgy fogalmazott, hogy „jelentős esély van esős, csúszós körülményekre” a Japán Nagydíjon, mostanra viszont már számszerűsítették is ezt. A helyi meteorológiai szolgálat úgy fogalmazott, hogy az esős verseny esélye hatvan százalék, míg a vizes szombaté még magasabb: 80 százalék.

suzuka-eso-rb



A pénteki edzések még várhatóan száraz pályán zajlanak majd, 24 fok körüli hőmérséklettel, ami egyébként valószínűleg az egész hétvégén változatlan marad. Az eső viszont péntek este megérkezik, s a teljes szombati program során megmarad az esélye. Vasárnap délelőtt várhatóan újabb csapadék érkezik a pálya fölé, s arra is komoly sansz van, hogy viharos időben teljesítik majd a nagydíjat.

Az előző két Japán Nagydíjon egyaránt előkerültek a nedves abroncsok – és mint emlékezhetünk, 2014-ben az eső végzetes balesetet okozott...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: