DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Régóta várt pillanat következik Alonso számára

A McLaren-Honda kétszeres F1-es világbajnoka szerint minden évben várja, hogy visszatérhessenek Japánba - beszélt a pálya sajátosságairól és arról is, hogy miért szereti ezt a helyszínt.

A biztató sepangi hétvége után lendületből érkezik meg Japánba, a Honda hazai versenyére a McLaren - már nagyon várják ezt a futamot és bíznak a minél jobb eredményben. Fernando Alonso személy szerint is kedveli az ázsiai országot, meg persze a pályát is.

alonso-mclarenhonda-2016



"Ahogy más pilóták, úgy én is nagyon szeretek visszatérni Suzukába minden évben és könnyen felismerhető, hogy miért van ez így" - mondta a kétszeres világbajnok. "Ez egy klasszikusan pilótafüggő pálya, egyáltalán nem elnéző és elég szokatlan. Mindezek miatt nagyon izgalmas a versenyzők és a szurkolók számára is és nagy kihívás jó kört teljesíteni."

"Nagyon nehéz pontosan beállítani az autót, mert az aszfalt hőmérséklete gyakran változik és az időjárás is kiszámíthatatlan. Persze azért ismerjük a viszonyokat és a pénteki szabadedzéseket arra fogjuk használni, hogy megtaláljuk az optimális beállítást" - tette hozzá a spanyol.

A Honda révén természetesen félig-meddig hazai pálya ez a csapatnak. "Fenomenális az a támogatás, amit itt kapunk, mindig szeretek ide visszatérni. Kedvelem a konyhát, a kultúrát és az embereket itt, a Japán Nagydíjat mindig várom... Az utóbbi hetekben kihoztuk a maximumot a csomagunkból, remélem, hogy jól fogunk szerepelni. Fantasztikus lenne ismét pontot szerezni a csapat második hazai versenyén."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: