DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Verstappen összeesett a Red Bull garázsában

A Malajziai Nagydíj mindig a szezon egyik legforróbb versenyhétvégéje, amely a pilótákat is komoly megterhelésnek teszi ki. Fény derült rá, hogy pénteken Max Verstappen elájult egy pillanatra, de a Red Bull szerint nem kell aggódni a történtek miatt.

verstappen



A versenyzők a sepangi futam alatt néhány litert is veszítenek a testsúlyukból az izzadás miatt, de a hidratáció az egész hétvége során kiemelt fontossággal bír számukra, és minden rövidebb pályára lépés előtt is elegendő folyadékot kell vételezniük, az edzések során ugyanis még nincs beépítve autójukba az ivórendszer.

A Motorsport értesülései szerint a hétvége során elsőként Verstappenen lett úrrá a kimerültség, amikor a 19. születésnapját ünneplő holland pénteken, az első szabadedzés után összeesett a Red Bull garázsában. A csapat is megerősítette az esetet, amit a hőség és a dehidratáció idézett elő.

Az ájulás csak egy pillanatig tartott, Verstappent hamar felsegítették, és a Red Bull elmondása szerint semmilyen utóhatást nem okoztak nála a történtek. Ennek bizonyítéka, hogy a holland gond nélkül részt tudott venni két órával később a második edzésen, és a nap végén még viccelődött is a hőség által okozott súlyvesztéssel, rámutatva, hogy így még a születésnapi tortába is belekóstolhat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: