DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Véget ért a Perez-saga, örülhet a Force India

Hosszú hetek várakozása után pont kerülhet a pilótapiac egyik legégetőbb kérdésére, hiszen hivatalosnak tekinthető, hogy Sergio Perez 2017-ben is jelenlegi csapata kötelékében marad.

Még a Malajziai Nagydíj pénteki napján is újabb pletyka merült fel Sergio Perez jövőjével kapcsolatban: a mexikói nevét a Haasszal hozták kapcsolatba, az amerikaiak csapatfőnöke pedig nem cáfolta, hogy szívesen látnák soraikban az idén két dobogós helyezést szerző pilótát.



Perez Szingapúrra ígérte, hogy bejelentést tesz jövőjéről, ez azonban nem következett be - annak ellenére, hogy élő szerződéssel rendelkezik 2017-re. A papír egy dolog, a valós szerződtetésről szponzorációs problémák miatt nem sikerült megegyezni, ezért több csapatnál is megjelent Perez, mint potenciális esélyes.

Az Autosport és több külföldi hírportál azonban a Malajziai Nagydíj időmérője alatt nyilvánosságra hozta, hogy sikerült minden kérdés végére pontot tenni, így semmi akadálya annak, hogy Sergio Perez 2017-ben is a Force Indiával fog rajthoz állni. Az már korábban is biztos volt, hogy a másik ülésben Nico Hülkenberg foglalhat helyet, így a páros negyedik szezonját kezdheti meg a silverstone-i alakulattal.

Ezzel együtt azonban még számtalan hely kérdéses a pilótapiacon: nem jelentette be 2017-es párosát a Williams, a Renault, a Sauber, a Manor és a Haas sem, így komoly mozgolódás várható ezen a téren a következő hetekben. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: