DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vandoorne izgatottan várja az Alonso elleni versenyzést

2017-ben kvázi-újoncot avat a McLaren Stoffel Vandoorne személyében, aki nagyon örül neki, hogy egy olyan tapasztalt F1-es pilóta lehet a csapattársa, mint Fernando Alonso.

Jenson Button részleges visszavonulásával Fernando Alonso lép elő a sportág legtapasztaltabb versenyzőjévé. A brit ezen a hétvégén, Malajziában ünnepli háromszázadik futamát, míg Fernando Alonso várhatóan 273 rajttal a háta mögött vághat neki a 2017-es szezonnak. Csapattársa a GP2 2015-ös győztese, Stoffel Vandoorne lesz, akiről már a bejelentés után ódákat zengett a spanyol - épp itt volt az ideje, hogy a belga pilóta is viszonozza leendő kollégája kedves szavait.



„Nagyon pozitív számomra, hogy Fernando mellett versenyezhetek majd” - idézte a GPUpdate.net Vandoorne-t. „Mindenki ismeri, milyen képességekkel rendelkezik, kétszeres világbajnokról van szó, és a legtöbben úgy tekintenek rá, mint a pilótára, akit irdatlanul nehéz legyőzni. Persze meg fogjuk próbálni felülmúlni egymást, pilótákként ez normális, de figyelnünk kell arra is, hogy előremozdítsuk a csapat szekerét. Jelenleg komoly fejlődésen megyünk keresztül, és bízom benne, hogy jövőre ismét komoly lépest fogunk megtenni előre.”

Vandoorne bízik benne, hogy a monzai bejelentés lehetővé teszi, hogy a legjobban fel tudjon majd készülni élete első teljes F1-es szezonjára. „Mivel a döntés hamar megszületett, remek lehetőségem nyílik arra, hogy megfelelő felkészültséggel rendelkezzek majd. A döntés hetében rengeteg kérdésem volt a csapat felé, most pedig minden egyes nap fejlődést jelent, hiszen mindig beszélek a menedzsmenttel és a mérnökökkel. Nagyszerű számomra, hogy itt lehetek a pályán, ez kényelmes számomra, hiszen bármikor kérdésem van feléjük, mindig odamehetek hozzájuk” - tette hozzá a belga.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: