DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Raikkönen elmondta, mitől tart leginkább a versenyen

A finn pilóta a hatodik helyről kezdheti meg a Malajziai Nagydíjat vasárnap, de elmondása szerint van egy tényező, ami megnehezítheti a dolgát a futam elején...

Bár Sebastian Vettel azt várta, hogy előrébb lesznek majd, a két Ferrari a rajtrács harmadik sorába fog felállni magyar idő szerint vasárnap reggel. Azzal, hogy Kimi Raikkönen a hatodik helyre kvalifikált, a jobb oldalra lesz kénytelen besorolni - oda, ahol az időmérő edzés előtt komoly mennyiségű olaj került a betétversenyként szintén Sepangban köröző TCR rajtja előtt. Bár a szervezők felszórták az aszfaltot, jelentős por maradt a pályán, amely nem kedvez a jobb oldalról induló pilótáknak.



„Nem tudom, hogy a rajt hol van pontosan, de lehet, hogy addigra teljesen feltisztítják majd” - idézte a finn pilótát az F1i.com. „Holnap még lesz néhány verseny a miénk előtt, így nem hinném, hogy nagyon komolyan befolyásolná majd a helyzetet. Talán rosszabb lesz, mint általában, talán nem, egyelőre ezt még nem lehet tudni. Nem tűnik túl jónak, de egyelőre nehéz megmondani, hogy milyen mértékben fogja megváltoztatni a tapadást - szerintem rosszabbul néz ki, mint amilyen valójában, de holnap meglátjuk.”

A finn egyébként alig fél tizedmásodperccel maradt el csapattársától a hatodik helyen. „Az autó kezelhetősége rendben volt, noha egy kicsit többre számítottam. A holnap viszont egy másik napot jelent, ráadásul még egyszer sem rajtoltunk ezen az új aszfalton” - mondta, majd hozzátette, nincsenek illúziói a Mercedes tempóját illetően. „Korábban már láttuk, hogy a Q1-ben közel tudunk hozzájuk kerülni, de a végére mindig begyorsulnak valahogy. Talán változtatnak a beállításokon, vagy valami ilyesmi. Még mindig mögöttük vagyunk, idén pedig láthattuk, hogy milyen erősek tudnak lenni. Néha kicsit közelebb agyunk hozzájuk, néha viszont távolabb” - tette hozzá a Jégember.

A finn kitért arra is, hogy az időmérő edzés időpontja sem kedvezett nekik. „Ma később mentünk ki a pályára, mint a tegnapi második szabadedzésen, ahogyan a futam rajtja is hamarabb lesz majd” - idézte Raikkönent az ESPN. „Ilyen esetben pedig, az új aszfalton nehéz megmondani, hogy melyik abroncs a legjobb választás. Persze kis különbségek vannak a csapatok között, majd meglátjuk mit hoz a verseny - remélem, hogy jól fogunk választani.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: