DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ocon először tudta megverni Wehrleint

A francia F1-es újonc most először bizonyult jobbnak csapattársánál az időmérőn, igaz, utóbbinak akadtak problémái - az egyik Manor-pilóta boldog, a másik kissé csalódott...

Malajziában nem tudja felvenni a versenyt a Sauberrel és másokkal sem a Manor, Esteban Ocon és Pascal Wehrlein csak Fernando Alonsót tudta maga mögé utasítani, de a 19. helyen záró Jolyon Palmertől már fél másodperccel maradtak el. Ennek ellenére az istállónál nem teljesen elégedetlenek.

ocon-manor-2016



"Nagyon sok munkát fektettünk ebbe a hétvégébe és egyértelműen előreléptünk azokon a területeken, amelyek a fő gyengeségeinknek számítottak az utóbbi időben" - értékelt Dave Ryan. "Az eredmény nem feltétlenül mutatja ezt, hiszen Pascalnak voltak gondjai a harmadik szabadedzésen, ami befolyásolta a programját, az időmérőn pedig forgalomba került - Estebannak viszont lehetősége nyílt egy kicsit többre."

"Kissé csalódott vagyok" - mondta Wehrlein, aki most először kapott ki újdonsült csapattársától, Esteban Ocontól. "A harmadik szabadedzésen sokszor kellett megállnom, amíg próbáltuk megoldani az elektronikus problémánkat. Az időmérőn aztán forgalomba kerültem és nem tudtam már javítani. Szerintem versenyképesebbek lehetünk holnap és reméljük, hogy lesz esélyünk feljebb kapaszkodni."

Ocon kihasználta a lehetőséget és legyőzte a németet, így bár 3-1-re még mindig Wehrlein vezet, most először tudott nála gyorsabb lenni a francia. "Mindennel nagyon elégedett vagyok, a csapat fantasztikus munkát végzett, az autónk erős és büszkék lehetünk a teljesítményünkre. Tiszta köröket futhattam és folyamatosan fejlődtem, úgyhogy minden rendben van. Spa óta egyre jobban érzem magam az időmérőkön".

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: