DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton: Lehettem volna gyorsabb!

Lewis Hamilton annak ellenére is sajnálja elrontott utolsó gyorskörét, hogy így is kényelmes előnnyel szerezte meg a pole-t Sepangban. Nico Rosberg viszont folytatná az idei szezon tradícióit, és a második helyről nyerne.

Lewis Hamilton már a Q3-as első menete során is remek kört futott, amelynél csak 2005-ben tudtak néhányan gyorsabb időt futni a pálya F1-es története során. A brit akár Fernando Alonso akkori körrekordjának is a közelébe férkőzhetett volna, ám utolsó próbálkozásakor elfékezte magát az első kanyar féktávjánál, így a kört már be sem fejezte.

„Nagy köszönet a csapatnak, akik az év folyamán szakadatlanul fejlesztenek. Mindenképpen azt mondanám, hogy idén itt van eddig a legjobb az autóm.  Nagyszerű munka előzte meg ezt a hétvégét, és a korábbiakat is, ahogy azt Nico győzelmei bizonyították” - áradozott csapatáról a brit az időmérőt követően, ahol 57. pole-ját, és egyben 100. első rajtsoros eredményét szerezte.

CtrKmvDWAAAIEPF



Amikor arra kérték, meséljen egy kicsit gyorsköréről, a háromszoros bajnok mosolyogva csak ennyit mondott: „Lehetett volna gyorsabb!” - utalva a végén elkövetett hibájára.

Rosbergnek egyik Q3-as köre sem volt hibátlan: az elsővel csak a ranglista 5. helyére fért be, majd a végén sikerült elcsípnie a második helyet. Arra a kérdésre, hogy második próbálkozásánál tényleg az első rajthely járt-e a fejében vagy csak próbált egy biztonságos kört összerakni, ő is nevetéssel kezdte:

„Természetesen a pole-ért megyek, mi másért is lennék itt!” - vágta rá hezitálás nélkül. „Lewis köre azonban nagyon gyors volt, így már a kezdetekből nehéznek tűnt legyőzni. Közel kerülhettem volna, de sajnos hibát vétettem az utolsó kanyarban. Valami nem működött ott jól, talán a beállításokkal nyúltam mellé, mert mindig túlkormányzott volt ott az autóm. Most a második hellyel kell együtt élnem, de mint azt tudjuk az idei év alapján, a második hely egyáltalán nem jelenti azt, hogy elérhetetlenné vált volna a győzelem. Szóval továbbra is optimista vagyok a holnapot illetően.”

Rosberg arra utalt, hogy idén számos alkalommal előfordult már, hogy a pole-ból startoló Mercedes nem tudta megőrizni a vezetést az első kanyarban. Ő maga Melborune-ben, Bahreinben és Monzában is úgy nyert, hogy az élről induló csapattársa elrontotta a rajtot.

top3

Az üldözők legjobbja ezúttal Max Verstappen lett, aki egész hétvégén otthonosabban mozog Sepangban, mint csapattársa. A 19 éves holland reméli, hogy versenytampójával akár a Mercedeseknek is megnehezítheti a dolgát.

Az egész hétvége pozitívan alakul eddig számomra. Szingapúr után elvégeztünk néhány változtatást, amelyek a jelek szerint működnek is. A hosszú etapos tempónk ígéretesnek tűnik, és a rövid menetekre is sikerült jó beállításokat találnunk az időmérő előtt. Elégedettséggel tölt el, hogy közvetlenül a Mercedesek mögé kvalifikálhattam” - nyilatkozta a Red Bull pilótája.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: