DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Alonso támadó szellemben vág neki a futamnak

A McLaren-Honda spanyol versenyzője a mezőny legvégéről rajtol az F1-es Malajziai Nagydíjon, ám bízik benne, hogy a biztató tempójuknak és a friss gumiknak köszönhetően feljebb zárkózhat vasárnap.

Fernando Alonso már a sepangi hétvége kezdete előtt tudta, hogy miután a Honda új fejlesztésű motort tesz be az autójába pénteken, az ezért járó 30 helyes rajtbüntetésnek köszönhetően a mezőny végéről kell majd rajtolnia a Formula-1-es Malajziai Nagydíjon. Végül aztán összesen 45 helyet szedett össze a kétszeres világbajnok, hiszen szombaton újabb elemeket raktak be a McLarenjébe, így a délelőtti szabadedzést és az időmérőt a versenytempóra fókuszálva dolgozta végig. Látva Jenson Button kiváló kilencedik rajtpozícióját és saját pénteki teljesítményét, Alonso bízik benne, hogy a futamon előretörhet a mezőnyben:

alonso-sepang-mclaren-2



„Igen, egyértelműen előrefelé tekintünk” – erősítette meg a spanyol, akinek szavait az F1i.com szakoldal idézi. „Pénteken úgy tűnt, remekül viselkedik az autónk, hiszen az első edzésen ötödik lettem, a másodikon pedig hetedikek, szóval egyértelműen rendben vagyunk ezen a hétvégén. Van néhány friss szett gumim is, amikkel kihozhatom az autóban rejlő potenciált, szóval megpróbálunk erős versenyt teljesíteni.”

„Szerintem a pontszerzés meglehetősen ambiciózus célkitűzésnek számít, de elérhető lehet attól is függően, mi történik előttünk és hogyan alakulnak az első körök számunkra. De úgy vélem, készen állunk, hogy igazán élvezzük a helyzetet, mivel a tempónk megvan, és az új gumikból fakadó előnyünket kihasználva remélhetőleg visszaszerezhetünk néhány pozíciót” – vélekedett Alonso.

A McLaren-Honda versenyzőjének autójába szombaton régebbi specifikációjú erőforrás-elemek kerültek be, így a fejlesztéseket majd csak Japánban vetik be igazán éles körülmények között. Amikor az újítás hatékonyságáról kérdezték, Alonso úgy fogalmazott: azok inkább a jobb megbízhatóságot szolgálták, így teljesítmény terén nem vár nagy különbséget.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: