DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

A Ferrari nem reménykedik győzelemben

A maranellói F1-es gárda éppen annyival voltak lassabbak a Red Bullnál, hogy ne tudjanak beleszólni a Mercedes mögötti csatába - Sebastian Vettel szerint botorság győzelmet emlegetni ilyen helyzetben.

Noha a hétvége folyamán volt egy-két megvillanásuk, Sebastian Vettelnek és Kimi Raikkönennek meg kellett elégednie az 5-6. hellyel a két-két Mercedes és Red Bull mögött. A Sky Sports riportere felvetette a német pilótának, hogy milyen remekül sikerült a pénteki hosszú etapja, de a négyszeres világbajnok azonnal leseperte magáról és csapatáról a győzelem lehetőségét - azon a pályán, ahol másfél évvel ezelőtt első ferraris diadalát szerezte.



„A győzelem túlságosan nagy szó, úgy vélem, ahol mi vagyunk, nagyon nagy a különbség a Mercedeshez képest” - nyilatkozta a német pilóta az időmérőt követően. „Több mint fél másodperccel gyorsabbak mindenkinél. Ha elveszítik a versenyt, abból nagy hír lesz, a kezükben van a lehetőség, hogy mit tesznek vele. De ezért versenyzünk, hogy megpróbáljuk, egy jó rajt, vagy egy remek első kör után sok minden történhet. Az eső is eshet, és végső soron Malajziáról beszélünk, ahol nagyon meleg lesz. Kicsit előbbre vártuk magunkat, de még így is van esélyünk a dobogóra.”

Vettelt arról is megkérdezték, hogy vajon csapatának sikerül-e megfordítani a bajnokság állását a Red Bull ellenében. „Egyre közelebb vagyunk egymáshoz, de közben izgalmas csata zajlik közöttünk. Ahhoz azonban, hogy eléjük kerüljünk, gyorsabbnak kell lennünk, ami ma nem sikerült, de reméljük, holnap másként lesz.”

Kimi Raikkönenről az edzés elején úgy tűnt, hogy megszorongathatja csapattársát, de végül 48 ezreddel elmaradt tőle a végén. „Nincs elképzelésem arról, hogy hova juthatunk a látottak alapján, vagy hogy milyen eredményt érhetünk el, de remélem gyorsabbak leszünk majd” - mondta a finn, akinek azt is felvetették, hogy vajon agresszív stratégiát fognak alkalmazni-e a futamon. „Nem tudom, ezt még meg kell beszélnünk, és a tőlünk telhető legjobbat kell megtennünk.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: