DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Rosberg az utolsó kanyarban vár izgalmakat

Nico Rosbergnek felettébb tetszik az újraaszfaltozott és némileg átalakított sepangi pálya, a Mercedes-pilóták örömét pedig tovább fokozza, hogy problémamentes pénteki edzéseken vannak túl.

Rosberg és Hamilton felváltva az 1. és a 2. helyen zárták a két szabadedzést, a brit által délután futott 1:34,944-es idő pedig lényegesen gyorsabb tempó annál, mint amit az előző években mértek Malajziában. Az elmúlt két szezonból ugyan nehéz száraz pályás kvalifikációs periódust találni, de tavaly még az eső érkezése előtt a Q1-ben 1:39,2-es körrel is leggyorsabbnak lehetett lenni.

rosberg-sepang



Ez a tempójavulás elsősorban az új aszfalt számlájára írható, amellyel a Mercedes pilótái teljes mértékben elégedettek eddig. Nico Rosberg szerint a pálya egyes kanyarjainak megdöntése is jó ötlet volt, és itt a célegyenesre való ráfordítót emelte ki a német.

„Nagyon élvezetes vezetni az új aszfalton” - osztotta meg az edzések utáni tapasztalatait. „Kihívást jelent, de remek tapadást nyújt. Egy ilyen ismeretlen tényező mellett nehéz jól belőni a beállításokat, de jó úton haladunk. A 15-ös kanyar most igazán érdekes, hiszen támadáskor több különböző ív közül választhatunk, ami segíti majd az előzéseket. A versenyre jó jel, hogy még a lágy gumik is elég jól kitartottak, így nem számítok nagy meglepetésekre.”

Ahhoz, hogy a 2005-ben Fernando Alonso által az első időmérőn elért 1:32,582-es idő is megdőljön, még több mint két másodpercet kellene javulni, ami talán idén még nem fog megtörténni, de mindenesetre közel lehet majd ehhez a szombati pole-pozíciós eredménye.

„Ez egy jó nap volt. Semmilyen problémáról nem számolhatok be, és mindkét edzésen sikerült végigmennünk a tervünkön” - mondta már Lewis Hamilton. „Rengeteg adatot kell kielemeznünk holnapra, hogy jó rálátásunk legyen a gumikra és a többiekhez viszonyított helyzetünkre. Összességében egy jó építőelem volt ez holnapra és a hétvége további részére. Szeretném megemlíteni a rajongókat is, akiket a második edzés végén láttam integetni a lelátókon, sapkákkal és feliratokkal fejezve ki a támogatásukat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: