DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ricciardo erősebb Ferrarira számított

Daniel Ricciardo az F1-es Malajziai Nagydíj pénteki napja után beszélt a rivális csapatokról, és arról, hogy mire számított velük kapcsolatban ezen a versenyhétvégén.

A Red Bull pilótája a Mercedesről, a Ferrariról és a saját eddigi teljesítményéről beszélt a sepangi hétvége első napja után. A maranellóiaknál felemás nyilatkozatok születtek a nap végén, és az energiaitalos alakulat is hasonló cipőben járhat, mivel Max Verstappen elégedettebb csapattársánál a szabadedzések után.

Ricciardo elmondta, milyen teljesítményre számítottak a riválisoktól: „A Mercedest nem kell magyarázni, tudtuk, hogy gyorsak lesznek, a Ferrarit viszont gyorsabbnak gondoltuk itt. Ha minden jól megy, még közelebb kerülhetünk, még néhány tizeden beljebb érhetünk, de ez holnap fog kiderülni.”

 ricciardo-sepang-pentek-2016



Az ausztrál saját szereplésével folytatta: „A Ferrarit nyilván a tavalyi évi jó eredményük miatt vártuk gyorsabbnak. Mi talán, vagy legalábbis én nem ott vagyok, ahol tempóban akarok lenni. Azt hiszem, még javíthatunk, de mint tudjuk, a versenyen bármi megtörténhet.”

A Red Bull pilótáját Verstappenről is megkérdezték a riporterek: „Igen, egy kicsit gyorsabb, de még csak péntek van, itt az idő javulni és még többet tanulni a pályáról, később meglátjuk, mit tehetünk. Ma, Szingapúrhoz hasonlóan nem voltam elégedett pénteken, de egyszer már változtattunk ezen szombaton, és biztos vagyok benne, hogy a hétvége hátralévő részében meg is tudjuk tenni ezt.”

Ricciardo nem szeretne vizes körülményeket szombatra: „Nem tudom, milyen lesz az időjárás, de ha egy kicsit esik, nem tudom, hogy gyorsulhatunk-e. Úgy gondolom, hogy erre szárazon több esélyünk van.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: