DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Innentől kezdve fényes jövő vár a McLarenre?

Eric Boullier, a McLaren csapatfőnöke rendkívül elégedett lehet a wokingi istálló és a Honda eddigi sepangi teljesítményével. A fejlődés Fernando Alonso tempóján látszott a leginkább pénteken.

A kétszeres világbajnok az első szabadedzésen az ötödik, a másodikon pedig a hetedik pozícióban végzett. Ilyen jó pénteki teljesítményre régen volt képes a McLaren alakulata. Alonso, bár csak a rajtrács végéről rajtolhat motorcsere miatt, rendkívül elégedetten nyilatkozott az autó eddigi teljesítményéről.

Boullier nemhiába kezdte rendkívül boldogan nyilatkozatát: „Elégedettek vagyunk a mai nappal, sokat mentünk probléma nélkül. Ez pedig egy zöld jelzés a jövőre nézve, és akkor is, ha a szezon végét nézzük. Főleg a megbízhatóságnak örülünk, és annak, hogy a megerősített blokk, és néhány új dolog is működött az autóban.”

 mclaren-button-sepang-fp



A francia szakember szerint ráadásul még mindig van potenciál a Honda motorjában: „Van még lehetőségünk egy kicsivel többet kihozni ebből az erőforrásból, a most mutatott teljesítmény határozottan még nem a maximum.”

A McLaren csapatfőnöke Alonso teljesítményére is kitért: „Fernando pozitívan kezdte ezt a hétvégét, mivel lenyűgöző köröket futott a szabadedzéseken. Kicsit frusztráló, hogy büntetést kapott, de ez az, amit már eddig is tudtunk ezen a hétvégén. Keményen fogunk dolgozni azon, hogy a lehető legjobb autót adjuk alá, és stratégiát dolgozzuk ki számára a nehéz vasárnapi helyzetre.”

Jenson Button autójába még nem került be a továbbfejlesztett erőforrás. A francia szakember elmondta, hogy a brit akkor fogja megkapni a motort, ha majd ki tudják hozni belőle a lehető legtöbb teljesítményt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: