DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Így lehet átformálni az F1 rajongói bázisát

A sportágat életben tartó drukkerek és tévénézők egyre kevesebben vannak, az F1-es szponzorációban jártas Zak Brownnak viszont vannak ötletei a tendencia megfordítására.

Mostanság egyre gyakrabban merül fel Zak Brown neve az F1 körül. A 44 éves üzletember neve eddig sem volt ismeretlen a sportág üzletei ügyeiben jártasak számára, a tulajdonosváltással azonban ismét rivaldafénybe került, többek között Bernie Ecclestone lehetséges utódjaként. Brown nemrég arról értekezett, hogy éveken belül elengedhetetlen lesz egy második USA Nagydíj megrendezése, a Sky Sports-nak adott legutóbbi interjújában pedig pedig pozitív jövőképet vázolt fel az F1 rajongóival kapcsolatban.



„A rajongókra kell koncentrálnunk, minden velük kezdődik” - nyilatkozta az üzletember. „Ha több, fiatalabb és változatosabb rajongót szerzünk, komolyabb televíziós szerződéseket fogsz kötni, több szponzorod lesz, a csapatok egészségesebb lesznek, és több jegyet fogsz eladni. Sokkal nagyobb figyelmet kell a rajongókra fordítani, lelkesebbé kell őket tenni, a többi pedig majd megy magától.”

„A gyerekeim nemrég megmutatták nekem egy virtuális valóság-headsetet, ahol egy Porschét vezető srác mellett ültem. Ha azt gondolták erről, hogy ez menő, ültessük be őket Sebastian Vettel mellé! A Hot Wheels még mindig menő, ahogyan a videojátékok is - a versenyautókért minden srác odavan, és úgy vélem, eddig ezt nem ismertük fel. Ha a fiatalokat ez érdekli, de mi nem beszélünk a nyelvükön, akkor nem fogják bekapcsolni a tévét vasárnaponként két órakor, hanem el lesznek foglalva a saját kis dolgaikkal, például az okostelefonos alkalmazásokkal.”

Brown elképzelése szöges ellentéte Bernie Ecclestone terveinek: nem is olyan rég utóbbi nyilatkozta azt, hogy az idős Rolex-vásárlókra van szüksége, hiszen a gyerekek nem engedhetnek meg maguknak hasonló luxuscikkeket. Brown eltökélt vágya, hogy ezen változtasson, és sokkal jövedelmezőbbé akarja varázsolni a sportágat, mint amilyen manapság. „Életem végéig szeretnék a motorsport közelében maradni, imádom a Forma-1-et. Úgy vélem, hozzájárultam valamivel a sportághoz, és továbbra is a részese akarok lenni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: