DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Vettel: A hibrid autók nem jelentenek előnyt

A jelenlegi F1-es pilóták közül Sebastian Vettel tesztelt legtöbbet a 2017-es szabályok szerint módosított tavalyi Ferrarival és az új Pirellikkel, de úgy vélekedik, hogy a hibrid gépnek nem sok köze van a jövő évi autókhoz.

Amíg a mezőny nyári szünetre vonult, a munka iránt mindig szenvedélyes Sebastian Vettel volt az első, aki kipróbálta a 2017-es specifikációjú Pirelliket, a Ferrari SF15-T módosított változatával. Ez utóbbira azért volt szükség, hogy az új aerodinamikai csomag által létrehozott terhelést szimulálják, a Motorsport.com nemrég pedig azt feszegette, hogy vajon a négyszeres világbajnoknak mennyi előnye származik ezekből a gyakorlásokból, melyek közül egyre azóta már Barcelonában is sor került.



A Pirelli szerint az erőhatások 20%-kal elmaradnak a szükségestől, és azt szeretné kieszközölni az FIA-nál, hogy valamilyen megoldást találjanak a problémára. Most Sebastian Vettel az, aki szerint a szélesebb abroncsokon tapasztalt tapadás mértéke nem különbözött a jelenlegi gumikénál. „Ezt a Pirellivel kell megbeszélni. A gumitesztet illetően kicsit másfelé tartunk: másféle gumikat tesztelünk, aztán visszajelzéseket adunk róluk” - idézte Vettelt a Motorsport.com.

„Úgy vélem, a Pirelli még mindig korai szakaszban van, és rengeteg változás várható még. Ezért nagyon várom már az utolsó, Abu Dhabiban rendezett tesztet, ahol minden bizonnyal közelebb leszünk ahhoz, amit jövőre várhatunk majd, de még utána is várhatóak módosítások. Szerintem az új gumik tapadás szempontjából nagyon hasonlítanak a mostani keverékekre, az átmeneti autó használata viszont nem túl helytálló. Kicsit furcsa az egész, de az első jelek érdekében ez a megfelelő irány - több információ érdekében viszont a Pirellit kell megkeresni” - tette hozzá a ferraris.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: