DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Magnussen nem érti a Renault hezitálását

Az enstone-i F1-es istálló határozatlan időre halasztotta 2017-es párosa bejelentését, amivel egyetlen idei pontszerzőjük, Kevin Magnussen nem igazán tud mit kezdeni.

Az eredetileg szeptemberre tervezett bejelentésről nemrég a Renault csapatfőnöke, Frederic Vasseur úgy nyilatkozott, hogy még van idejük, az ügyvezető Cyril Abiteboul pedig éppen a jelenlegi pilóták érdekében mondta azt, hogy nem is baj, ha később döntenek a 2017-es párosról. Ennek fényében furcsa, hogy az egyik esélyes Kevin Magnussen csalódottságának adott hangot, mondván nem érti, a gárda miért késlekedik ennyit. Az mindenesetre igaz, hogy a csapatnak idén eddig hét pontot szerző dán pilótának több sansza van elfoglalni az egyik sárga autó ülését jövőre - csapattársa pedig a silly season alakulásának tekintetében minden bizonnyal Esteban Ocon lesz majd.



„Nem értem, szerintem nagyon könnyű lenne meghozni a döntést” - nyilatkozta Magnussen arról, hogy egyetért-e azzal, hogy csapat menedzsmentje a halasztás mellett tette le a voksát. „Frusztráló nem tudni, hogy mit fogsz csinálni a következő évben, én viszont szeretném minél előbb megismerni a döntést.” A dán két évvel ezelőtt hasonló helyzetben volt, amikor arra kellett várnia, hogy a McLaren megtartja-e őt, de aztán a gárda Jenson Button mellett döntött, aki azóta is Fernando Alonso mellett versenyez. 2015 első futamán Magnussen lehetőséget kapott arra, hogy helyettesítse a barcelonai teszten balesetet szenvedett spanyolt, ám sajnos műszaki hiba miatt nem jutott el a rajtig.

„Ez olyan tapasztalat, amin nem akarok még egyszer keresztülmenni” - mondta Magnussen. „Nem hinném, hogy így lesz, szerintem inkább hamarabb lesz meg a döntés, mint később.” A pilóta azt is hozzátette, nem tárgyal konkrétan a főnökeivel, inkább amellett áll, hogy a vezetése beszéljen helyette. „Nem hinném, hogy túl sokat kellene mondanom nekik. Az én tárgyalásom a vezetésből áll, nekem ezt kell csinálnom. A lehető legjobb munkát próbálom végezni a pályán, és hagyom, hogy ez beszéljen helyettem. Úgy érzem, csak ehhez értek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: