DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Döntő időszak jön Vettelnek és a Ferrarinak

Egy korábbi F1-es pilóta szerint 2017 meghatározó lesz a négyszeres világbajnok és a Scuderia kapcsolatában - ha nem jönnek az eredmények, akár szakítás is lehet a vége.

Szépen indult Sebastian Vettel és a Ferrari kapcsolata 2015-ben, ám kevésbé szépen folytatódott 2016-ban - a csapat messze elmarad a várakozásoktól és a maga elé kitűzött céloktól. 2017-ben jönnek az új szabályok és nagy változásokat hozhatnak a Formula-1-be, van, aki szerint ez az év döntő lehet az említett románc szempontjából is.

vettel-spa-2016_1



"Meghatározó, kulcsfontosságú szezon következik Sebastian és a Ferrari számára" - nyilatkozta a brit The Sunnak a korábbi Formula-1-es pilóta, Mark Webber. "Ez a hitről szól, hogy tudnak-e közösen hinni a csapatban és abban, hogy minden fegyverük megvan a kitűzött céljaik eléréséhez. A Ferrarinak célba kell vennie a Mercedest és hétről hétre győzelmeket aratnia."

Az ausztrál korábban évekig volt Vettel csapattársa a Red Bullnál és arra is figyelmeztetett, hogy a német szerződése lejár 2017 végén - elképzelhetőnek tartja, hogy a négyszeres világbajnok távozik, ha nem működik a kapcsolat a Ferrarival. "Az idei szezon elején, Melbourne-ben világbajnoki címről beszéltek, aztán Bahreinben Seb a rajthoz sem tudott odaállni, nem tudta teljesíteni a felvezető kört" - emlékeztetett.

"Nincs meg a momentum, a kiegyensúlyozottság, maga a csapat nem működik igazán. Ez egy csalódást keltő idény számukra és még a meglévő potenciált sem tudták kiaknázni" - zárta gondolatait Webber a Scuderiával kapcsolatban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: