DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A Renault britje nem ért egyet csapattársával

Amíg Kevin Magnussen szerint frusztráló, hogy csapata folyamatosan elhalasztja 2017-es pilótái bejelentését, Jolyon Palmer inkább arra hajlik, helyesen cselekszik a Renault.

A Renault addig szeretne várni 2017-es pilótái bejelentésével, ameddig csak lehet, ennek pedig egyik pilótájuk, Kevin Magnussen örül a legkevésbé. A dán szerint frusztráló nem tudni, mi lesz a jövőjével, és arra sürgeti az enstone-iakat, hogy minél hamarabb hozzák meg a döntést. A garázs másik oldalán lévő Jolyon Palmer - aki Magnussennel szemben még nem szerzett pontot idén - viszont azon a véleményen van, hogy a Renault jól csinálja, amit csinál, ráadásul ő sem töri magát, hogy minden áron megfeleljen főnökeinek. Ez viszont felveti azt a kérdést, hogy akkor miért szeretne ő is helyet kapni a gárdánál 2017-re…



„Ha a Renault-nak lennék, és a lehető legjobb döntést kellene meghoznom a jövővel kapcsolatban, akkor én sem hoznám meg azt hamarabb, mint azt ők most” - idézte a brit pilótát a Motorsport.com. „Persze ha túl sokáig - január, február - húzod, egyre nagyobb késésben leszel, ráadásul a pilótáid karrierjének is árthatsz. Most viszont még mindig csak szeptember van, a csapatnak pedig nincs szüksége arra, hogy most hozza meg a döntést. Még van hat verseny, amely alatt sokkal több információ birtokába juthatnak.”

 

Magnussenhez hasonlóan Palmer is úgy véli, hogy inkább a pályán mutatott teljesítménye alapján határozzák, meg, azonban nem akarja magát ráerőltetni a Renault-ra. „Csak a vezetésre koncentrálok, nincs értelme állandóan Fred (Vasseur - a Renault csapatfőnöke) ajtaján kopogtatni, hogy eladjam magam. Persze én is nagyon szeretnék maradni, de a pályán kell teljesíteni, mert ha folyamatosan csak azzal vagy elfoglalva, hogy az ajtón kopogtatsz, akkor nem tudod végezni a munkádat, ez pedig időpocsékolás.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: