DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A Manornál versenyez a Williams tehetsége

Alex Lynn számára lehet, hogy bezárul az F1 kapuja a Williams részéről, de találhat megoldást - a 23 éves pilóta más sorozat felé veheti az irányt, vagy csak "kerülőutat" választ?

Nagyon úgy fest, hogy egyelőre nem kapja meg a nagy lehetőséget Alex Lynn, hiszen a Williams kötelékébe tartozó pilóta helyett a fiatalabb és komoly tőkével rendelkező Lance Strollról pletykálnak Felipe Massa pótlásaként. Ezzel alighanem be is záródna a kapu Lynn előtt, aki második szezonját tölti a GP2-ben, előtte, 2014-ben pedig bajnok volt a GP3-ban.

lynn-williams-2016



A 23 éves brit pilóta a jövő hónapban a Manor színeiben indul a Fujiban megrendezésre kerülő hatórás WEC-futamon, csapattársa Tor Graves és a korább Formula-1-es versenyző, Shinji Nakano lesz. Lynn az LMP2-es kategóriában fog szerepelni a 45-ös számú Oreca 05 volánja mögött azok után, hogy tavaly már tesztelt egy LMP1-es Toyotát is.

Lehet, hogy csak a hosszútávú versenyek érdeklik és nem feltétlenül a Manor felé közeledik azt követően, hogy a Williamsnél valószínűleg nem lesz lehetősége bemutatkozni a Formula-1-ben, de arra is van esély, hogy a kiscsapat jelenthet számára utat a királykategóriába. Jó eséllyel sem Esteban Ocon, sem Pascal Wehrlein nem lesz sokáig a Manor pilótája, a kérdés persze az, hogy mit tud "ajánlani" Lynn az ülésért...

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: