DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A brazilok nem értik, mit kell megerősíteni

Bár a szerdán kiadott versenynaptárt változatlan helyszínekkel hozták nyilvánosságra, és az időpontokban is alig van eltérés, az FIA-nak mégis sikerült felbosszantania az egyik pálya vezetőségét.

A 2017-es naptártervezet is 21 futamot tartalmaz, ám háromat egyelőre csillaggal jelöltek meg, azzal a megjegyzéssel, hogy a Kanadai, a Német és a Brazil Nagydíj sorsa még megerősítésre vár.

Az interlagosi pálya tulajdonosai nem sokkal a naptár megjelenése után közleményben fejezték ki értetlenkedésüket, ők ugyanis nincsenek tudatában annak, hogy bármit is le kellene még tisztázniuk a futamrendezés érdekében.

interlagos



„A Brazil Nagydíj Szervezete meglepődéssel vette tudomásul, hogy a 2017-es F1-es versenynaptárban a futamot ’megerősítésre vár’ kiegészítéssel látták el. 2020-ig szerződéssel rendelkezünk, amelynek minden feltételét teljesíteni fogjuk, mint ahogy az az elmúlt 45 év során is mindig történt” - írták.

A Malajziai Nagydíj hétvégéjén Felipe Massát is megkérdezték, hogy mire véli a futam bizonytalan jövőjét, a brazil pedig annak ellenére is szívügyeként tekint Interlagos F1-es sorsára, hogy év végi visszavonulása okán 2017-ben már semmiképpen sem lesz ott a rajtrácson.

„Nem tudhatjuk, hogy mi zajlik a színfalak mögött. Néha azért helyeződhet nyomás egy-egy országra, mert Bernie számára valami nem megfelelő” - utalt Ecclestone-ra a brazil. „És nem valami kellemes együtt élni ezzel a nyomással. Brazília nagyon hosszú ideje részese a Formula-1 körforgásának, és csalódott lennék, ha elveszítenénk a versenyt, még úgy is, hogy én már nem leszek a mezőnyben. Mindvégig támogatni fogom az országomat. Tudom, hogy gazdaságilag nem a legjobb Brazília helyzete. Láthattuk, hogy tavaly Németország is elesett a versenyrendezéstől, és remélem, hogy nem fog velünk is ugyanez történni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: