DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Vettel lemásolná 2015-ös teljesítményét

A Ferrari négyszeres F1-es világbajnoka nagyot ment Sepangban egy évvel ezelőtt és most is erre készül - nagy kihívás lesz ez a futam, de szeretnének hasonlóan szerepelni, mint 2015-ben.

Szingapúrhoz hasonlóan Malajziában is remekelt 2015-ben a Ferrari, Sebastian Vettel remekül alkalmazkodott a különleges körülményekhez és az első sorból indult - majd vasárnap is óriásit ment és futamgyőzelmet szállított a Scuderiának. Az olaszok bíznak benne, hogy idén is jól fognak szerepelni Sepangban, bár végül Szingapúrban sem állhattak fel a dobogóra...

sebastianvettel-monza



"Nagyon jól teljesítettünk tavaly, úgyhogy most megpróbáljuk ezt megismételni" - mondta Vettel. "Természetesen a Ferrarival aratott első győzelmem nagyon érzelemdús és különleges volt. Nagyszerű futamunk és ezt követően élvezetes esténk volt, jó emlékeket tudok felidézni Malajziával kapcsolatban, alig várom, hogy beülhessek az autóba" - tette hozzá a német.

Vettel egyébként Szingapúrhoz hasonlóan Malajziában is négyszer tudott már győzni, hiszen a tavalyi siker előtt 2013-ban, 2011-ben és 2010-ben is elsőként intették le. "Ez általában a szezon legforróbb futama, nagy kihívást jelent. Sok gyors kanyar van a pályán, nagyon igénybe veszi az abroncsokat, ráadásul arra is jó esély van, hogy a verseny alatt valamikor esni fog. A zivatarok itt mindennaposak..."

"Nem könnyű mindent jól csinálni, de ha sikerül, az nagyszerű érzés. Nagy kihívás itt jól szerepelni, de ha megteszed, akkor olyat érezhetsz, mint mi tavaly. A célunk most is ez" - zárta gondolatait a négyszeres világbajnok.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: