DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Prost szerint Ocon jó úton halad a Renault-ülés felé

A francia expilóta és excsapatfőnök bízik benne, hogy honfitársa hamarosan jobb F1-es autóban is lehetőséget fog kapni, mint a Manor, bár ahhoz neki is teljesítenie kell.

A korábbi évek „gall szegénysége” után tobzódnak a francia tehetségek az F1-ben: Romain Grosjean a Haas zászlósvivője, itt kopogtat a GP3 listavezetője, Charles Leclerc, Esteban Ocon pedig három csapattal is kapcsolatban áll. Utóbbi szezon közben mutatkozott be a Manornál, ahová a Mercedes támogatásával került a Renault tesztpilótai állásából. Mégis, az újonc számára talán az a legvalószínűbb opció, hogy jövőre sárgába öltözik majd, és elfoglalhatja az enstone-iak egyik autóját.



Bár a Manornál jelenleg nem igazán tudja megmutatni oroszlánkörmeit, a franciák korábbi négyszeres bajnoka, Alain Prost úgy véli, hogy honfitársa jó úton halad afelé, hogy jövőre gyári versenyző legyen. „Úgy vélem, hogy ezek megfelelő körülmények számára” - nyilatkozta a Professzor a Canal+ tévécsatornának. „Jelenleg a Manornál versenyez, és két komoly autógyár is mögötte áll. Egyelőre még nem tudni, hogy mit is tartogat számára a jövő, de nagy dolgokra hivatott. Nem tudom, mi lesz vele, különösen ami a Renault-t illeti, de nagyon sok tárgyalás folyik a háttérben. Nincsenek belső információim a helyzetről, de ott van a neve azon a listán, amelyen az ígéretes fiatalok szerepelnek.”

A Renault a közelmúltban többször is elhalasztotta 2017-es pilótái bejelentését, ami új lehetőséget adhat a jelenlegi párosának a bizonyításra. De egyúttal Esteban Ocon számára is adott a ziccer, hogy megmutassa, mi rejlik benne igazán, és felhívja az enstone-iak figyelmét. „Addig azonban még nagyon sok van hátra, és sokkal több tapasztalatra van szüksége. Nem tudom, hogy a Renault mikor fog döntést hozni, de (Ocon) nagyon jó úton halad” - tette hozzá Prost, akit korábban a gárda csapatfőnöki pozíciójával is kapcsolatba hoztak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: