DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Összejön a háromból három a Mercedesnek?

A német istálló tavaly három versenyt nem tudott megnyerni. A Hungaroringen és Szingapúrban idén győztek, hétvégén pedig Malajziában is pótolhatják az előző évben kihagyott ziccert.

A Mercedes 19-ből 16 futamot nyert meg tavaly – eddig ennél is elsöprőbb az arány idén, 15-ből 14-nél tartanak –, háromszor tudta őket legyőzni a Ferrari és Sebastian Vettel: Malajziában, a Hungaroringen és Szingapúrban. Utóbbi két helyszínen, mint tudjuk, idén már a Mercedes nyert, és már csak a tavaszról őszre áthelyezett Malajziai Nagydíjon kell győzniük, hogy elsők legyenek minden helyszínen, ahol 2015-ben nem sikerült.

„Akárcsak Szingapúr, ez is olyan verseny volt, ahol alulteljesítettünk az előző évben, ezért keményen kell küzdenünk, hogy helyrehozzuk” – beszélt a sepangi verseny előtt a Mercedes motorsportfőnöke, Toto Wolff. Míg a másik két pályán egy évvel korábban dobogóra sem álltak, Malajziában legalább második és harmadik helyet szereztek. „Garantálhatjuk, hogy a versenyzők ezt fogják tenni, hiszen idén minden eddiginél jobban hajszolják egymást új magasságokba.”



Október öt hétvégéjén négy versenyt teljesít az F1-es mezőny, ráadásul ebből kettőt Kelet-Ázsiában, kettőt az észak-amerikai kontinensen. „A rekordot jelentő 21 versenyes szezon kimerítő szakaszába lépünk be, ahol a fizikai és mentális bajnoki küzdelem eléri a csúcsát. Oda kell tennünk magunkat, ha gólt akarunk lőni.”

„A legjobb Formula-1-et láttuk Szingapúrban, igazi klasszikus volt” – dicsérte a legutóbbi verseny izgalmait Wolff. A győztes Rosberget alig fél másodperc választotta el a befutónál Daniel Ricciardótól. „Büszke vagyok a csapatra, arra, ahogy sikerült visszatérnünk ez előző év után, és megemeljük a kalapunk Red Bull és Daniel előtt, mivel óriási csatát hoztak össze. Ilyennek kell lennie az F1-nek, és bár extrém feszültség jellemezte, élveztem a futamot. Most irány Malajzia, amely nagy hétvége számunkra.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: