DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Massa az első ötbe akar jutni Sepangban

A Williams brazil F1-es pilótája reméli, hogy még a tavalyi hatodik helynél is jobb eredményt érhet el a hétvégén, igaz, szerinte ez nagyban függ majd az időjárási viszonyoktól.

Innentől már az összes futam kulcsfontosságú azok számára, akiknek van még céljuk az idei bajnokságban - a Williamsnek egyértelműen van, méghozzá a konstruktőri negyedik hely. Ehhez a Force Indiát kell legyőzniük, már a hétvégi Malajziai Nagydíjon is.

massa-williams-2016_1



"Malajzia szintén rendkívül nehéz futam a versenynaptárban a hőség és a magas páratartalom miatt" - hasonlította a szingapúri pályához Sepangot az istálló brazil pilótája, Felipe Massa. "Szinte minden nap esik az eső, márpedig ha esik, akkor valósággal ömlik, elönti az egész pályát. A verseny éppen ezért eléggé függ az időjárástól."

A visszavonulását már bejelentő Massa azt is elárulta, hogy milyen eredményben reménykedik. "Nagyon remélem, hogy jó munkát tudunk végezni és végül jó eredményt érünk el. Tavaly a hatodik helyen értem célba itt, remélem, hogy most még ennél is jobban tudunk teljesíteni."

"Malajzia már nem ott van a versenynaptárban, ahol korábban volt, éppen olyan forró és párás lesz az idő, mint Szingapúrban" - mondta a Williams másik versenyője, Valtteri Bottas. "Ez a vonalvezetés jól ötvözi a gyors és lassú kanyarokat, fizikálisan nagy kihívás elé állítja a pilótákat. Általában sok pontot szerzünk itt és összességében nagyon élvezetes itt vezetni" - magyarázta a finn.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: