DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Nem érzi magát túl öregnek Vandoorne

A teljes szezonban jövőre, a McLarennél bemutatkozó Stoffel Vandoorne kétségkívül napjaink egyik szupertehetsége, de hozzá kell tenni: kicsit idősebb a megszokottnál.

Nem sokkal a 2017-es szezonkezdetet követően a belga Stoffel Vandoorne be fogja tölteni 25. életévét: ennyi idősen sok versenyző már többedik szezonjának vág neki. Még ha a 18 éves Max Verstappent ki is vesszük az összehasonlításból, akkor is ott marad két újonc, Esteban Ocon, aki 20 évesen került a Formula-1-be, vagy Pascal Wehrlein, aki 21 évesen érkezett (és már DTM-bajnokként!), akikhez képest Vandoorne szinte már öregnek nevezhető.



„Semmi bajom ezekkel az emberekkel” – mondta Vandoorne a német motorsport-magazin.com-nak. Ő maga 18 évesen teljesítette első formulaautós szezonját, és már 20 felett volt, mikor elkezdtek záporozni az eredmények, melyekkel magára terelte a figyelmet: a Formula Renault 2.0 Eurocup megnyerése után első nekifutásra ezüstérem a FR 3.5-ben, ezüstérem elsőre a GP2-ben, majd utóbbi sorozat fölényes megnyerése.

„Nem érdemes összehasonlítani, egyesek gyorsabban érkeznek meg az F1-be, mint mások. Extrém esetekben lesznek olyanok, mint Max, akik nagyon gyorsan kikötnek a nagyok között, én pedig talán a másik véglet vagyok, olyasvalaki, akinek sokáig tartott” – mondta Vandoorne, aki hetedik évét húzza formulaautóval, míg Verstappen egyetlen F3-as szezon után került a királykategóriába. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: