DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Komoly esőzés várható Sepangban

Ahogy az általában lenni szokott, minden bizonnyal ezúttal sem maradunk égi áldás nélkül a Malajziai Nagydíj hétvégéjén - a pénteki és szombati edzéseken, valamint a futamon is eshet.

Ha valami, akkor egy dolog biztos Sepangban: az eső, annak ellenére hogy 2000 után először rendezik a versenyt tavasz helyett őszi időpontban. Futamon legutóbb 2012-ben ázott el a mezőny, egy évvel később pedig a rajt előtt szakadt le az ég, és kezdődött nedves pályán a futam. Az elmúlt két évben az edzéseken csúszkálhatott a mezőny, idén azonban komoly esély van rá, hogy a hétvége mindhárom napján láthassunk esőben száguldó F1-es autókat.



Az Ubimet előrejelzése szerint pénteken, szombaton és vasárnap reggel is napos és száraz idő várja a pilótákat, késő délelőttől kora délutánig azonban egyre megnő a felhőzet a sepangi pálya felett. A gyors felhősödés viharokat hozhat magával, melyek a trópusi klíma miatt komoly mennyiségű esőt zúdíthatnak a mezőny nyakába. A legmagasabb napi hőmérséklet 30 és 32 C˚ között alakul majd, és egyszer sem lesz hűvösebb 24 foknál.

Az előrejelzésnek megfelelően izgalmas hétvége van kilátás - nem csak a bajnoki csata szempontjából, hanem a változó körülmények miatt akár a Red Bull vagy a Ferrari újból a Mercedes sarkára léphet majd. Daniel Ricciardo úgy véli, a viszontagságos időjárás a Milton Keynes-iek malmára hajthatja a vizet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: