DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hamilton bármikor képes a robbanásra

Egy korábbi F1-es pilóta szerint a címvédőnek is megvannak a gyengeségei, de hihetetlenül gyors és agresszív - éppen ezért lenne nagy dolog, ha Rosberg le tudná őt győzni.

Bár a nyári szünet előtt úgy tűnt, hogy egyértelműek az erőviszonyok a Mercedesnél, azóta Nico Rosberg fordított a dolgok menetén és sorozatban három győzelmével átvette a vezetést a pontversenyben. A korábbi Formula-1-es pilóta, Gerhard Berger szerint csak hátra kell dőlni és élvezni, amint a két pilóta megküzd egymással a hátralévő időszakban.

hamilton-szingapúr-2016



"Számomra ez innentől ismét a sportról szól, a jobb versenyző fog nyerni" - nyilatkozta Berger az osztrák Servus TV-nek. "Az, hogy Nico képes nyerni, nagyon kemény üzenet volt, hiszen Lewis az egyik legjobb, akit valaha láttam - hihetetenül gyors és agresszív is" - magyarázta a korábbi F1-es.

Arról megoszlanak a vélemények, hogy Rosberg valóban elég erős-e a világbajnoki cím megnyeréséhez, de az utóbbi futamokon sokak szerint bizonyított, így van ezzel Berger is. "Természetesen képes világbajnoki címet nyerni. Két éve is megvolt erre az esélye, akkor elbukott az utolsó futamon. Idén ismét megvan az esélye."

Az osztrák azonban sosem írná le Hamiltont, bár véleménye szerint idén látszik a gyengesége Rosberggel szemben. "Lewist természetesen nem lehet lebecsülni, bármikor képes egy hirtelen robbanásra. Viszont neki is megvannak a gyenge pontjai, ahogy láttuk azt a legutóbbi futamon is, úgyhogy csak várjunk és nézzük, hogy ki lesz előrébb majd a legvégén."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: