DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Mercedes nem tudja megoldani a rajtgondokat

Toto Wolff szerint a világbajnok F1-es istálló az idei szezon végéig nem tud úrrá lenni a kuplungproblémákon, hiába beszélt arról Lewis Hamilton, hogy csak erre kell koncentrálniuk.

Az idei szezonban rendszeresen szenvednek a Mercedesek a rajtokkal, főleg Lewis Hamilton bánik bőkezűen a szombaton megszerzett pole-pozíciókkal, de Nico Rosberg is hibázott már többször a startnál. Hamilton szerint kiegyensúlyozatlan a kuplung és váratlan dolgokra képes, ezen pedig mindenképpen dolgozniuk kellene.

hamilton-spa-2016



"Az utóbbi néhány futamon is voltak gyengébben sikerült rajtjaink" - mondta Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója. "Ez az Achilles-sarkunk, de nem tudjuk megoldani az idei szezon végéig" - jelentette ki Wolff, így ez a faktor valóban döntő lehet a világbajnoki címért folyó csatában.

A Mercedes-vezér azt is elárulta, hogy miért nincs lehetőség a nyilvánvaló és komoly probléma kijavítására. "Meg kell változtatnunk az egész kuplungszerkezetet a következő idényre, de erre most nincs lehetőségünk. Jövőre meg kell ezt oldani, mert nyilvánvalóan komoly gondról beszélünk."

Az istálló már a szezon első futamain is folyamatosan szenvedett ezzel, Wolff akkor annyit mondott, hogy egyik partnerükkel, a Daimlerrel már elkezdtek dolgozni rajta - most azonban úgy fogalmazott, hogy nem egyértelmű, mi okozza a problémát. "Nem tudjuk, hogy mi a gond, vajon a formatervezés, a konstrukció, vagy csak túl nehéz kezelni a pilóták számára. Nagyon sok faktor bonyolítja a helyzetet."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: