DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Miért különleges Japán Verstappen számára?

Max Verstappen, a Red Bull F1-es pilótája elmondta, miért különleges számára a Japán helyszín. A száguldó cirkusz mezőnye két hét múlva, a Maláj Nagydíj után fog érkezni Suzukába.

A fiatal holland az előző futamon nem szerepelt túl jól Szingapúrban, és utólag lassú tempójának oka is kiderült. A két soron következő versenyhétvégén javítana a Red Bull tehetsége, és a dobogót fogja célba venni.

Verstappen ezúttal Suzukáról beszélt, amit nagyon kedvel a következő dolgok miatt: „Malajzia után Japánba megyünk, és a hétvége előtt néhány napot Tokyoban fogok tölteni. Japán mindig különleges helyszín lesz számomra, mert itt debütáltam az egyik pénteki szabadedzés alkalmával az F1-ben. Suzuka egy fantasztikus pálya, különösen az első szektor, ami nagyon gyors, és a versenyzők rendkívül élvezik is.”

 verstappen-szingapur-2016



A holland így folytatta: „Nem igazán van lehetőség kifutni a pályáról sem, precíznek kell lennünk. Ez egy tipikus régimódi pálya, nagy a kihívás rajta, és eléggé igénybe veszi a pilótákat.”

A Red Bull pilótája a drukkerekre is kitért nyilatkozata végén: „Japánban vannak a legszenvedélyesebb szurkolók, nagyon kedvesek, és a támogatás, amit tőlük kapunk, nagyszerű. Kisebb ajándékokat is adnak nekünk, amiknek a készítéséért sokat fáradoznak. Nagyon élvezem Japánt, és mindig jó itt lenni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: