DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Verstappen elvesztése fájt a Toro Rossónak

Danyiil Kvjat egy nagyon tehetséges F1-es pilóta, de a holland igazi szupertehetség, akivel kapcsolatban már korábban látszott, hogy nincs benne kockázat - hamar kiderült, hogy különleges.

Max Verstappen alig bő egy évet töltött a Toro Rossónál, hiszen a remekül sikerült újonc idény és a 2016-os szezon első futamai után a Red Bull azonnal felvitte az első csapathoz, Danyiil Kvjat pedig visszakerült a faenzai istállóhoz. A holland fiatal rögtön első red bullos versenyét megnyerte és azóta is reális kihívója Daniel Ricciardónak, bár a nyári szünet óta szenved a rajtokkal.

verstappen-tost-redbull-tororosso



"A szezon közben bekövetkező pilótacsere mindig problémát jelent a csapat számára" - mondta a váltásról a Motorsportnak Franz Tost, a Toro Rosso csapatfőnöke. "A pilóta a motiváció egyik összetevője az istálló többi tagjának. Max különleges és őt elveszteni az idény közben nem könnyű dolog" - tekintett vissza az esetre.

"Danyiil Kvjat nagyon tehetséges versenyző, de az elején nehéz volt számára a váltás, hiszen a Red Bull az első helyekért harcolt, a Toro Rosso pedig a középmezőny tagja. Jelenleg már jobb a helyzet" - beszélt az orosz pilótáról is Tost. Kvjat Szingapúrban remekül teljesített, de egészen eddig nagyon simán kikapott Carlos Sainztól és szinte folyamatosan negatív eredményeket produkált.

"Már a gokartból ismertem Max Verstappent és 2014-ben minden F3-as futamát láttam. A Norisringen rendezett futam után felhívtam Markót, hogy elmondjam, nem kockázatos őt a Formula-1-be hozni. Hihetetlenül uralja az autót, nincs gond a sebességével és nagyon jól megérti a technikai részt is, beleértve az abroncsokat. A Japánban tartott teszt után egyértelmű volt, hogy vele nem vállalunk kockázatot" - mesélte Verstappen Formula-1-be kerüléséről a csapatfőnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: