DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Újabb fejlesztést hoz Sepangba a Ferrari

A Scuderia nem áll le, egy frissített aerodinamikai csomagot vet be Malajziában, hogy ledolgozza hátrányát a Red Bull-lal szemben - cél a konstruktőri második hely.

A Ferrari továbbra sem adja fel a 2016-os konstruktőri második helyért folytatott harcot és újabb fejlesztéseket hoz a jövő hétvégi sepangi futamra. Komoly pénzösszegeket jelenthet az, hogy valaki az ezüst- vagy a bronzérmet szerzi meg végül és az olaszok óriásit vívnak a Red Bull-lal - jelenleg tizenöt ponttal vezetnek az energiaitalosok.

sebastianvettel-monza



Ugyan a legtöbben már a 2017-es autót fejlesztik, a Scuderia továbbra is komoly forrásokat áldoz az idei javítására, bár Maurizio Arrivabene csapatfőnök szerint ezzel párhuzamosan ugyanúgy foglalkoznak a jövő évvel is, ahogy bárki más. Malajziában egy új aerodinamikai csomaggal támadnak majd Vettelék, amely egyrészt a pálya és a helyszín jellegzetességeihez alkalmazkodik (nagyobb hűtést biztosít), másrészt viszont nagyobb leszorítóerőt jelent - legalábbis ezt remélik tőle.

Sebastian Vettel a Szingapúri Nagydíj után beszélt arról, hogy érkeznek még fejlesztések és szerinte harcolni fognak a végsőkig. "Ha minden jól működik, akkor nagyon erős csomagunk van, ezt tudjuk" - mondta a négyszeres világbajnok. "Voltak futamok, amikor nem tudtuk kihozni magunkból a maximumot, de magabiztosak vagyunk, azért vagyunk itt, hogy harcoljunk és ezt is fogjuk tenni."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: