DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Nem ez lesz a McLaren legjobb hétvégéje

Eric Boullier szerint a wokingi F1-es istállónál tudják, hogy Monza nem éppen a legideálisabb pálya az autó számára, de bíznak abban, hogy versenyképesen zárják az európai szezont.

Spában Jenson Button bejutott a kvalifikáció harmadik szakaszába, Fernando Alonso pedig a piros zászló segítségével pontokat szerzett a rajtrács végéről indulva - ha teljes sikerként nem is könyvelhette el a hétvégét a McLaren, panaszra sem lehetett sok okuk. Rögtön itt van azonban az újabb kihívás, ahol kiderül, hogy mennyire is jó az új Honda-motor...

mc



"Egymás utáni versenyhétvégéknek a spái és a monzai pálya fantasztikus kombináció" - mondta Eric Boullier. "Mindkettő ijesztősen gyors és fájdalmasan gyönyörű versenyhelyszín, ahol a sport óriásai nagy győzelmeket arattak és ahol a Formula-1 legjobb történetei közül több is íródott."

A wokingi istálló azonban túl sok sikerre nem számít - bármennyit is javított az erőforráson a Honda. "Spa után úgy megyünk Monzába, hogy már tudjuk: nem ez fogja kihozni a legjobbat a csomagunkból. Ugyanakkor szeretnénk megmutatni, hogy előreléptünk. Monza egy újabb kőkemény teszt lesz, de magabiztosan állunk hozzá és érdekes lesz látni, hogy hol állunk egy ilyen erőpályán."

"Az a szándékunk, hogy a McLaren-Honda versenyképesen fejezze be az európai szezont és folytatni tudja a harcot az idény záró szakaszában is" - tette hozzá Boullier. A wokingiak a Toro Rossóval állnak nagy csatában a konstruktőri hatodik helyért, de a faenzaiak talán még náluk is nagyobb motorgondokkal küzdenek, így Alonsóéknak jó esélyeik vannak arra, hogy megőrizzék pozíciójukat.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: