DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Verstappen: Jó lenne jövőre vb-címet nyerni

A Red Bull fiatal F1-es pilótája úgy véli, hogy a világbajnoki címhez nagy adag szerencse is kell - de reméli, hogy már jövőre meglesz erre az esélye egy jó autóval.

Max Verstappenre záporoznak a kritikák a Belga Nagydíjat követően, a fiatal holland tehetség pedig indulatosan megvédte magát - hamarosan a pályán is válaszolhat, hiszen hétvégén máris Monzába látogat a mezőny. A Motorsport-Total készített vele egy terjedelmes interjút, amelyben az is terítékre került, hogy hogyan látja magát tíz év múlva.

maxi



"Az a Max Verstappen már 28 éves lesz és talán egy világbajnok" - nyilatkozta a Red Bull pilótája a német lapnak. "Ezt azonban először meg kell élnünk, egyelőre csupán álom, természetesen ezt nem lehet megjósolni. Remélem, hogy már jövőre elég jó lesz ehhez az autóm, aztán meglátjuk, jó lenne akár már 2017-ben címet nyerni."

A hollandot arról is megkérdezték, hogy szerinte elérheti-e Michael Schumacher szintjét - annak apropóján, hogy apja a hétszeres világbajnok csapattársa volt korábban. "Nyilvánvalóan az a cél, hogy világbajnok legyek, de ehhez a szerencse is szükséges. A hét cím már nagyon sok, de ha egyet tudok majd nyerni, az nagyon jó lesz."

Spában rengeteg rajongója volt ott és az már most egyértelmű, hogy Hollandiát elkapta az F1-láz, elsősorban nyilván miatta. "Ez csodálatos, főleg úgy, hogy ez még csak a második Formula-1-es szezonom. Azt tudjuk, hogy a holland szurkolók nagyon szenvedélyesek és ha jó munkát végzek, még többen lesznek. Ez szerintem jó a sportnak."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: