DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Nem csak a motorral szenved a Toro Rosso

Ugyan a tavalyi Ferrari-erőforrás miatti hátrányuk egyértelmű, az istálló spanyol F1-es pilótája, Carlos Sainz szerint más területeken is komoly gondban vannak - nem a motor a legnagyobb probléma.

Ugyan a nyári szünet folyamán még arról beszélt Franz Tost, a Toro Rosso csapatfőnöke, hogy a faenzai istálló némi szerencsével akár a dobogó környékére is odaérhet, Spában nem hogy ehhez, de a pontszerzéshez sem volt közük. Carlos Sainz szerint ennek nem csak az erőforrás az oka, úgy érzi, akkor sem lett volna reális esélye a legjobb tíz között végezni, ha nem kap defektet.

Sanyi_1



"Vannak korlátaink a motor terén, de ez egy olyan dolog, amire számítottunk és amire felkészültünk" - magyarázta a fiatal spanyol pilóta a Belga Nagydíjat követően. "Vittünk egy fejlesztést a Német Nagydíjra, amellyel igyekeztünk kompenzálni az egyre nagyobb erőhátrányunkat, de Magyarország óta nem teljesítünk úgy, ahogy kellene."

"Van néhány kérdőjel a csapatnál azzal kapcsolatban, hogy miért szenvedünk ennyire az utóbbi néhány futamon. Hockenheim elvileg egy jó pálya lett volna számunkra, de hasonló volt a teljesítményünk, mint itt. Az adatokból az látszik, hogy nem teljesítünk jól azokban a kanyarokban, ahol jól szoktunk, úgyhogy valahol problémánk van, amit a csapat meg fog vizsgálni" - folytatta Sainz.

"Úgy érzem, hogy az egyensúly megvan, de egyszerűen a gyors kanyarokban, ahol jók voltunk eddig (pl. Silverstone-ban), most egyszerűen nem vagyunk azok. Ez nem azért van, mert a Force India, a Renault vagy a Haas hirtelen hozott egy új csomagot, amellyel hirtelen megver minket ezekben a kanyarokban."

Sainznak azért van tippje arra, hogy mi lehet a gond. "Azt kell mondanom, hogy nagyon erősen fogyasztjuk az abroncsokat manapság. Eddig nem voltunk ebben rosszak, de most nem tudjuk kontrollálni a hőmérsékletet a versenyeken. Ez egy komoly kérdés, hogy miért nem kezeljük jól a gumikat és miért nem vagyunk jók a gyors kanyarokban."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: