DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ocon nem fáradt el első F1-es hétvégéjén

A Manor debütáló F1-es pilótájának kijutott a jóból a Belga Nagydíjon: extra gumikopás, piros zászló, de szerinte mindenből tanult és azt is elárulta, mi lesz a célja Monzában.

Átesett a túzkeresztségen, teljesítette első Formula-1-es versenyhétvégéjét Esteban Ocon - a fiatal francia pilóta célba is ért a kaotikus Belga Nagydíjon. Nem volt egyszerű dolga, hiszen a biztonsági autós fázison át a piros zászlóig és az újraindításig mindennel szembesült rögtön elsőre...

Ocon_3



"Nagyon büszke vagyok arra, hogy ott lehettem a rajtrácson és arra is, hogy megláttam a kockás zászlót. Ez egy olyan nap, amelyre egész életem során emlékezni fogok" - mondta boldogan a 19 éves Manor-pilóta a leintést követően. "Az biztos, hogy nem volt egy egyszerű verseny, de nagyon elégedett vagyok az első nagydíjammal. Annyi minden történt az első körben, hihetetlen."

"Nehéz volt kimaradnom mindenből, de közben keményen nyomni és harcolni a pozíciókért. Ezen felül minden procedúrára pontosan emlékezni a verseny hevében, ráadásul a Formula-1-ben minden nagyon gyorsan történik" - beszélt élete első Formula-1-es versenyéről Ocon. "Nem volt könnyű kezelni a piros zászlót, de annak örülök, hogy úgy tűnt, Kevin rendben van. Szerintem kihoztuk a maximumot az autóból, örülök a 16. helynek és hogy megelőztünk egy Saubert."

Az abroncsok kopásával mindenki nagyon küzdött ezen a hétvégén, a Manor pilótája ebből is sokat tanulhatott. "Ezen a pályán nagyon fogytak a gumik, úgyhogy nagyon jó teszt volt a gumikezelés szempontjából is, elégedett vagyok ebből a szempontból."

"Hogy hogyan tovább? Nem vagyok fáradt, könnyedén fent maradnék még 24 órát, de azt hiszem, várnom kell egy hetet. Sok dolgon kell gondolkodnom, reagálnom, de készen állok Monzára, ahol a kvalifikáción szeretnék dolgozni és előrelépni. Köszönettel tartozom a csapat minden tagjának ezért a hétvégéért és alig várom a következőt."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: