DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alonso szerint hatalmas a Honda javulása

Legalábbis a tavalyi Belga Nagydíjon elért teljesítményéhez képest. A spanyol világbajnok a 2015-ös és a mostani különbséget vette alapul a pole-pozícióhoz viszonyítva. A számok meggyőzőnek tűnnek.

Az tény, hogy a Honda teljesítménye még idén sem az igazi, de már vannak biztató jelek a wokingiaknál, és a tanulóévükhöz mérten rendkívül nagy a fejlődés. Erre a tényre mutatott rá a McLaren kétszeres világbajnoka.

Alonso Button kvalifikációs eredményét és tempóját méltatta: „Ez egy jó hétvége lehet a teljesítmény szempontjából. Azt hiszem, a motor megmutatta, mire vagyunk képesek az autóval – nagyon jó és erős időmérőn vagyunk túl.”

 Alonso_08.28.



A spanyol klasszis a saját tapasztalatait – bár nem volt belőle sok eddig a hétvégén – is kiértékelte: „A harmadik szabadedzésen, az egyedüli gyakorláson, amin tudtam menni, 10. voltam, és egy kissé meg is lepett a dolog, ismerve a pálya karakterisztikáját. Ez határozottan egy jó lépés előre.”

A 2005-ös és 2006-os világelső számokban fejezte ki a javulás mértékét: „Tavaly 3.7 másodpercre voltunk a pole-pozíciótól, szombaton csak 1.3 lett ez a különbség. A fejlődés tehát csodálatos, mert nem az van, hogy a többi autó nem fejlődött, ők is javultak, és ez nagyon jó hír a következő évre előretekintve.”

Alonso némi iróniával fogta fel a 60 helyes rajtbüntetését: „De talán ez egy rekord számú büntetés lesz – ami legalább egy dolog, ahol az élen járunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: