DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A bokszból vagy a rajtrácsról indul Hamilton?

A Belga Nagydíj hétvégéjének egyik büntetését elszenvedő pilótája, Lewis Hamilton sorolta fel az érveket azzal kapcsolatban, hogy honnan jobb rajtolni, a bokszból vagy a rajtrács legvégéről.

A világbajnoki tabella éllovasa a motorcseréje miatt kénytelen utolsó előtti pozícióból indulni vasárnap. Mögüle csak Fernando Alonso fog rajtolni, akinek már a második erőforrása van benn a McLarenjében az elmúlt két nap alatt. A brit háromszoros világbajnok inkább kockázatot vállal a rajtnál, minthogy a bokszutcából kelljen elindulnia.

A fentieknek megfelelően Hamilton így kezdte nyilatkozatát: „Sohasem szerettem a bokszból rajtolni. Ez azt jelenti, hogy várnom kellene a többiekre. Azzal az idővel, amíg én kijönnék, ők már majdnem az Eau Rougeban lennének, ami azt jelenti, hogy fel kellene zárkóznom rájuk.”

A címvédő az időveszteséget érzi a legnagyobb problémának a bokszutcából indulásnál: „Természetesen van esélye, hogy ütközök az első kanyarban, de arra is, hogy nem így lesz, és akkor nem kell feladnom nyolc másodpercet, vagy mennyit. Nem akarok időt veszíteni, így a rajtrácsról fogok elindulni.”

 hamilton_08.28.



A brit viccesre véve a figurát így folytatta: „Elég pihentető ez a hétvége, igen könnyű, olyan, mintha vakáción lennék.”

Visszaváltva komolyabb hangnemre Hamilton nem tartja reálisnak, hogy a futam végén a dobogón ünnepeljen: „Nagyon sok kört tettem meg, de nem mentem a határon, és nem úgy nyomtam, hogy az autóm a leggyorsabb legyen, elég időm volt megtalálni a versenybeállítást. Valószínűtlennek érzem a dobogót, de nem lehetetlennek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: