DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Vandoorne készen áll, Alonso élvezze az F1-et

Jost Capito szerint a belga tehetség készen áll az F1-re, olyan pilótával pedig nincs értelme dolgozni, aki nem élvezi azt, amit csinál - úgy véli, hogy a Honda vezetése megértette, hogy mire van szükség.

A napokban befejezi munkáját a Volkswagen WRC-csapatánál Jost Capito, majd csatlakozik a McLaren-Honda F1-es istállójához. A wokingiak új ügyvezetője elsősorban a gyárban tölti majd az idejét, de többek között az emberi erőforrásokért is felelőséggel tartozik - az AutoBild kérdésére kifejtette véleményét a pilótakérdésről.

AlonsoVandoorne



"Szerintem Stoffel készen áll a Formula-1-re" - mondta a fiatal Stoffel Vandoorne-ról, aki maga is kijelentette, hogy nem vár tovább, versenyzői állást akar. "Ezt megmutatta már Bahreinben, ahol ott voltam személyesen és láttam, hogy milyen profi munkát végzett úgy, mintha ezt csinálta volna egész életében. Egyértelműen felkészült."

Jelenleg Fernando Alonso és Jenson Button az istálló két pilótája, akiket nagyon kedvelnek a csapatnál - Button szerződése most, Alonsóé pedig 2017 végén jár majd le. A spanyol azonban már elmondta: ha nem tetszenek neki a jövő évi autók, akkor valószínűleg befejezi pályafutását. "Nincs értelme olyan pilótával dolgozni, aki nem élvezi, amit csinál, de hiszek benne, hogy az új autókat ismét jó érzés lesz vezetni" - folytatta Capito.

"Meg vagyok győződve arról, hogy nem lesz rossz a következő évi autónk. A részleteket ugyan egyelőre nem ismerem, de ahogy kívülről is látni, a csapat komoly fejlődésen ment keresztül. A Honda még mindig a tanulási fázisban van és a szabályok miatt sem egyszerű komoly előrelépéseket tenni idén. Azonban úgy gondolom, hogy a japán gyártó vezetése megértette a motorsportot és hogy mire van szüksége a csapatnak."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: