DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Perez tisztázta szponzori helyzetét

Miután felmerült, hogy a Renault egy spanyol telekommunikációs vállalattal köthet szerződést 2017-re, sokan úgy vélték, ez akadályozhatja meg Sergio Perez enstone-ba igazolását - a mexikói most tisztázta a helyzetet.

Néhány héttel ezelőtt egy spanyol lapra hivatkozva terjedt el a hír, hogy a Movistar telekommunikációs vállalat 2017-től támogathatja a Renault-t, melynek köszönhetően kék színűre változhatnak a francia alakulat autói. Az átigazolási piacon leginkább Sergio Perezt boronálják össze az enstone-iakkal, akit viszont a Telmex mexikói cég támogat, mely ugyanazon a piacon mozog, melyen a Movistar. Ezek alapján összeférhetetlen lenne a két vállalat logójának egyazon autón történő megjelenése, ám a pilóta tisztázta a helyzetet, méghozzá egy múltbéli esetet felhozva példaként.



„Amikor a McLarenhez szerződtem, a Vodafone is ott volt a szponzorok között, mégsem jelentett problémát. Nagyon sok vállalat van a Telmex-családon belül, így mindig lesz hely olyan szponzorok számára, melyek nem jelentenek akadályt” - idézte a grandprix247.com Perezt. A pilótát már karrierje kezdetétől fogva az ötven milliárd dolláros vagyonával a világ negyedik leggazdagabb emberének számító Carlos Slim Helú támogatja, az összeg pedig igen komoly tényezővé teszi őt az ülésekért folytatott harcban.

Noha korábban úgy vélekedett, hogy elhagyhatja a Force Indiát, Perez szerint nem jelenthető ki egyértelműen, hogy a következő évben máshol fogja folytatni pályafutását. „A döntés nem csak az enyém” - mondta a mexikói. „Nem az a helyzet, hogy el akarom hagyni a csapatot - mindig is azt mondtam, hogy szeretek itt lenni, kényelmes itt nekem, és hiszek a Force India jövőjében. Nem szeretnék belemenni a szerződés részleteibe, de reméljük, hamarosan megszületik a döntés” - tette hozzá Perez.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: