DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Érzelem nélkül fog dönteni a McLaren-Honda

Racionális döntést fog hozni a wokingi F1-es istálló, csak az lesz a szempont, hogy mi illik leginkább az elképzeléseikhez - rövid- és hosszútávon is eredményesek szeretnének lenni.

Eric Boullier azt már kijelentette, hogy a sűrű nyári program miatt egyelőre nem foglalkoztak azzal, hogy 2017-ben ki lesz a két pilótájuk - Jenson Button szerződése lejár az idény végén. Boullier most azt is hozzátette: nem hozhatnak döntést érzelmi alapon.

JBKanada



"Döntést kell hoznunk a McLaren stratégiájának megfelelően. Vannak előnyök és hátrányok, de Ronnak, nekem és a többi döntéshozónak érzelemmentesnek kell lennünk" - nyilatkozta a szakember a Motorsportnak az esettel kapcsolatban. "Racionálisnak kell lennünk azzal kapcsolatban, hogy a McLaren mit szeretne elérni idén, jövőre és az azt követő években" - tette hozzá.

A fiatal Stoffel Vandoorne egyértelműen megérett a Formula-1-re, a tavalyi GP2-bajnok idén parkolópályára került, de a McLaren kötelékébe tartozó tehetség már jelezte: ha a wokingiaknál nem kap lehetőséget 2017-ben, más lehetőségei is lesznek. Button aligha marad hosszú évekig a királykategóriában, a szerződése lejár, a racionális döntés ezek alapján a belga pilóta szerződtetése lehet - igaz, Dennisék nagyon kedvelik a jelenlegi Alonso-Button duót.

"Kell a rövidtávú és a hosszútávú potenciál is. A McLaren nagy változásokon esett át az utóbbi két évben, a Hondával közép- és hosszútávra is lehet tervezni, úgyhogy majd meglátjuk" - zárta le a témát Boullier.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: