DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ezért nehéz Spára beállítani az F1-es autót

A Mercedes F1-es technikai igazgatója, Paddy Lowe beszélt arról, hogy mire kell igazán figyelni az autók beállításánál Spa-Francorchamps-ban - tiszteletét fejezte ki az idelátogató szurkolók felé.

Paddy Lowe régi motorosnak számít a Formula-1-ben, jó pár alkalommal megfordult már a spái versenypályán is - a Mercedes szakembere mindig szeret visszatérni erre a legendás helyszínre, ez most sincs másként.

HamiltonSpa



"Spa egyike az igazán fantasztikus Formula-1-es pályáknak hosszú egyenesekkel, nagysebességű kanyarokkal, sok irányváltással, technikás résszel. Nehéz megtalálni itt az ideális beállítást" - magyarázta Lowe. "Olyan autóra van szükséged, amely gyors a kanyarokban a jó köridő miatt, de a Kemmelben lehetetlenné válik az előzés, ha csak a kanyargós részhez állítod be."

"Az Eau Rouge-on átvitt sebesség is kritikus, ez szintén kiemelten fontos a beállításokkal kapcsolatban. Manapság ráadásul a hibrid rendszerek beállítására is ügyelned kell, a pilótáknak okosan kell menedzselniük a kört úgy, hogy tudjanak előzni, illetve védekezni is" - tette hozzá az autó finomhangolásával kapcsolatban.

"Ez a pálya elég változatos és sok lehetőséget kínál, remek formula és egyike azoknak, amelyeket az új pályáknak utánozniuk kellene. Lelkes rajongók ezrei érkeznek ide, hogy megnézzék ezt a versenyt és minden tiszteletem az övék, mert nagyon hideg és esős tud lenni az időjárás. Ez egyértelműen olyan futam, ahol el tudod különíteni az igazi drukkereket."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: