DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Az F1 jövőjét jelenti a Wehrlein-Ocon harc

Két szupertehetséges fiatal egy F1-es csapatban, a céljuk pedig az egyik topcsapat ülése - nem, most nem a Toro Rossóról van szó, Spától egy másik istállóra is illik ez a leírás.

Érdekes párharc kezdődik meg Spában a Manor istállónál: a két szupertehetséges Mercedes-ifjonc, Pascal Wehrlein és Esteban Ocon feszül majd egymásnak a kiscsapatnál. Ugyan pontokért aligha küzdhetnek, így is hatalmas csatára számíthatunk közöttük - igaz, Wehrlein nyilvánvalóan előnnyel indul, hiszen Ocon még csak most fog debütálni a Formula-1-ben.

Manor_2



"Ez a sportunk jövője. Kicsit olyan, mint a Toro Rosso helyzete, ahol két tehetséges srác küzd meg a Formula-1 egyik legjobb üléséért" - vélekedik a helyzetről Marc Priestley, a Sky Sports szakértője. "Tudják, hogy a Mercedeshez akarnak kerülni, tudják, hogy hova vezet ez az út és mindent bele fognak adni, hogy elérjék a céljukat. Izgalmas lesz figyelemmel kísérni a harcukat."

"Szerintem Oconnak nehéz dolga lesz Wehrlein ellen, aki már teljesített tizenkét futamot a Manorral. Sok mindenben kell felzárkóznia még akkor is, ha egy DTM-autó sokban hasonlít egy Formula-1-eshez, vagy akár egy Formula-3-ashoz" - tette hozzá a 19 éves francia pilótával kapcsolatban Priestley.

"Ez azonban most némi nyomás alá helyezi Wehrleint, amit eddig nem igazán érezhetett Haryanto mellett. Az emberek azt várják, hogy nyerjen a nagyobb tapasztalat miatt, de mi lesz, ha jön Ocon és jobb lesz? Mindkettejük számára kulcspont ez a karrierjüket tekintve, egy igazi döntő helyzet"."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: